Gemeente Zeewolde


Nieuws

Verslag festiviteiten 21 mei 2011

Een heel jong bruidspaartje

Succesvolle open dag gemeente en goede sfeer bij het Schatzoeken in Zeewolde

De open dag van het gemeentehuis heeft veel bezoekers getrokken. De combinatie met de open dag van brandweer Zeewolde is zeer goed bevallen.
Zo'n kleine 300 bezoekers brachten tijdens de drie uur durende openstelling een bezoek aan het gemeentehuis. Velen lieten zich informeren over de nieuwe projecten in de gemeente en liepen even binnen bij de wethouders en de burgemeester.

Maar liefst 22 bruidspaartjes gaven elkaar het ja-woord. Kinderen mochten uitproberen hoe het voelt als je gaat trouwen. Bijzonder was dat op deze dag ook mocht worden getrouwd met papa, mama of je opa. Aan het wedstrijdspel afvalscheiding deden 25 kinderen mee. Bij de servicebalie kwamen ruim 20 inwoners kijken hoe zij staan ingeschreven bij de basisadministratie van de gemeente. Ook de vergadering van de jeugdraad werd goed bezocht. De publieke tribune zat helemaal vol. Zo'n 30 personen hebben zelf bij de HVC uitgeprobeerd hoe de zijlader werkt. De kennistest is door 59 personen ingevuld. De prijswinnaars van de bruidsparen, de wedstrijd afvalscheiding en de kennistest krijgen binnenkort bericht.

De sfeer tijdens de activiteiten van Flevoland pakt uit was heel goed in Zeewolde. Helaas was er weinig animo voor de fietstocht, maar de verhalenroutes zijn zeer goed bezocht. Er waren 450 deelnemers en de verhalenboekjes werden gretig gekocht. De mountainbike-wedstrijd had 40 deelnemers, bij de hondenactiviteit op het Erkemederstrand kwamen 60 honden met hun baasjes. Verder werkte het weer natuurlijk fantastisch mee.

Foto: Wally Fotografie