Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt verdachten aan voor schietpartij 1e IJzerstraat

Rotterdam-West

Datum publicatie: 23-05-2011 14:50

ROTTERDAM-WEST- Maandagmorgen zijn twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in de 1e IJzerstraat in januari. De aanhoudingen zijn verricht door diverse arrestatieteams uit Rotterdam en Maastricht.
Tijdens doorzoekingen zijn onder meer een vuurwapen, munitie en harddrugs in beslaggenomen

De schietpartij vond op 21 januari 2011 plaats. Hierbij raakte een 42-jarige Fransman zwaar gewond. De schietpartij houdt vermoedelijk verband met verdovende middelen.
Een groot aantal buurtbewoners was getuige van dit misdrijf. De recherche van district Rotterdam-West is direct een uitgebreid onderzoek gestart, en dit leidde naar Limburg-Zuid. Dankzij een goede samenwerking met de politie in Limburg-Zuid en uitgebreid rechercheonderzoek is men de verdachten van het schietincident op het spoor gekomen.

Maandagochtend rond vijf uur deden diverse arrestatieteams tegelijkertijd een inval in vijf woningen in Rotterdam en Maastricht en omgeving. Er werden vijf mensen aangehouden. Daarvan zijn er twee inmiddels weer heengezonden, twee Rotterdammers van 23 jaar oud zitten vast voor betrokkenheid bij de schietpartij, en één 24-jarige Rotterdammer voor verboden wapenbezit. Zij verbleven afwisselend in Rotterdam en Maastricht.

Buurtbewoners zijn geïnformeerd over de aanhoudingen en doorzoekingen.