Gemeente Halderberge


Laadpunt voor elektrische auto's in Halderberge in gebruik

Wethouder Jan Akkermans heeft vandaag (vrijdag 20 mei) het eerste laadpunt voor elektrische auto's bij het gemeentehuis in Oudenbosch in gebruik genomen. Dit deed hij door twee elektrische auto's van het bedrijf Innosys in Oud Gastel op te laden. Eigenaren van elektrische auto's kunnen voortaan met behulp van een pasje hun auto opladen bij het laadpunt. Halderberge is de één van de eerste gemeenten in West-Brabant met laadpunten voor elektrische auto's.

Auto's laden op bij het E-laadpunt bij het gemeentehuis in Oudenbosch

In totaal heeft de stichting E-Laad.nl in de gemeente Halderberge drie laadpunten geplaatst. Behalve het laadpunt bij het gemeentehuis zijn er ook twee laadpunten geplaatst op verzoek van Innosys in Oud Gastel: op de locaties Watermolen 25 en Wilhelminastraat 2 in Oud Gastel. De laadpunten zijn geplaatst en betaald door Stichting E-Laad.nl, waarin meerdere Nederlandse netbeheerders hun krachten hebben gebundeld.

Particulieren kunnen een verzoek voor een laadpunt indienen bij Stichting E-Laad.nl. Voorwaarde is dat de laadpunten op een vrij toegankelijke openbare plek komen. Omdat het dan gaat om gemeentelijk grondgebied, heeft Stichting E-laad de gemeente gevraagd om mee te werken als er een verzoek wordt ingediend. De gemeente ondersteunt de ontwikkeling, aangezien zij duurzaamheid een warm hart toedraagt. Indien de gemeente meer verzoeken ontvangt voor laadpunten, zal zij hier welwillend tegenover staan.

Eigenaren van een elektrische auto kunnen bij Stichting E-Laad.nl een oplaadpas aanvragen. Deze pas kost 100 euro per kalenderjaar. Met de oplaadpas kunnen eigenaren, zolang de proef bestaat, onbeperkt gebruik maken van alle oplaadpunten van Stichting E-laad.nl. De stichting wil in de periode 2009-2012 tienduizend oplaadpunten door heel Nederland plaatsen. Inmiddels zijn er ruim 100 laadpunten in het land geplaatst. Meer informatie hierover staat op de website van E-Laad.