Adfiz


Adfiz tekent samenwerkingsovereenkomsten met BeleggingsPolisCheck en MoneyView

Adfiz heeft gisteren overeenkomsten gesloten met toolaanbieders BeleggingsPolisCheck en MoneyView, waardoor leden tegen een zeer gereduceerd tarief beschikking krijgen over geavanceerde tools om klanten met een beleggingspolis optimaal te kunnen adviseren. Deze overeenkomst is een belangrijk onderdeel van de integrale aanpak van de klantbegeleiding in het kader van het `Beleggingspolisdossier'.

V.l.n.r. Paul de Heer (BeleggingsPolisCheck), Hanneke Hartman (Adfiz) en Pepijn van Kleef (MoneyView)

Met de BeleggingsPolisCheck kan een objectieve analyse worden gemaakt van beleggingspolissen, waarbij in kaart wordt gebracht:


- wat de aard en omvang van de werkelijke kosten zijn;
- of correcte (bruto)rendementen zijn gehanteerd;
- of en zo ja welke compensatie verwacht kan worden volgens de schikkingen (de Wabekenorm);

- of er mogelijk sprake is van dwaling (`Falcon case') en zo ja, welke mogelijke compensatie dan zou kunnen volgen;

- welke eindkapitalen daadwerkelijk kunnen worden behaald;
- wat er nodig is om het oorspronkelijk beoogde eindkapitaal alsnog te behalen.

Naar keuze kan de adviseur een bondig en/of een uitgebreid rapport maken om met de klant te bespreken.

Deze tool kan tegen een zeer scherpe prijs worden aangeschaft door Adfizleden en is in eerste instantie exclusief beschikbaar voor leden. Op termijn komt de tool ook beschikbaar voor niet-leden.

Leden kunnen kiezen uit twee varianten:

1. de `onbeperkt gebruik variant' voor adviseurs met veel beleggingspolissen in portefeuille (EUR 500,- voor een 1-jaarslicentie in plaats van EUR 1.295,-. Voor een meerjaarslicentie geldt een interessante korting: EUR 450,- per jaar voor een 2-jaarslicentie en EUR 400,- per jaar voor een 3-jaarslicentie).

2. de '12-strippenkaart variant' voor adviseurs met relatief weinig beleggingspolissen (EUR 250,-, dit is een nieuwe variant speciaal voor Adfiz gemaakt).

Deze tool leent zich ook goed om niet-klanten een goed inzicht te geven in hun beleggingspolis en hen daarbij goed te adviseren.

Vervolgens kan aan de hand van geselecteerde modules van MoneyView een objectief en passend advies worden verstrekt voor het vervolg van de vermogensopbouw van de klant. Binnen de samenwerking biedt Adfiz de modules `Beleggingsproducten', `Risicoverzekeringen', `Garantieverzekeringen' en `Spaarhypotheken' tegen een zeer scherpe prijs aan (EUR 100,- per module in plaats van EUR 250,- per module, bij minimale afname van 2 modules waaronder in ieder geval de module `Beleggingsproducten').

Deze modules bieden productoplossingen, waarbij het `spaardeel' en `risicodeel' desgewenst ook separaat kunnen worden voortgezet. Het `ombouwen' of `oversluiten' is veelal voordeliger dan het onveranderd `uitdienen' van de bestaande polis. Ook kunt u hiermee in een adviesgesprek toetsen of de `interne productoplossing(en)' van de huidige aanbieder, die zelf ongetwijfeld ook met `verbetervoorstellen' komt, een goede keus voor de klant is.

De MoneyView modules lenen zich uiteraard ook voor het gewoon berekenen van nieuwe producten voor de klant als er geen sprake is van een `beleggingspolisverleden'.

Vóór het gebruik van de BeleggingsPolisCheck en/of de MoneyView tools worden op maat gesneden workshops geleverd die per tool een halve dag duren. De prijs hiervoor zal per dagdeel EUR 100,- bedragen.

De prijzen voor de workshops zijn vrij van btw. De prijzen voor bovengenoemde tools zijn exclusief btw.

Meer weten?
Zowel de BeleggingsPolisCheck als de MoneyView modules worden gedemonstreerd in de `Rondes door het Land' die Adfiz organiseert op 16, 23, 25 en 26 mei.
Deze informatiebijeenkomsten staan in het teken van het door Adfiz ontwikkelde ondersteunend `transformatieprogramma' voor een grotendeels provisieloze toekomstige advieswereld. Een compleet dagdeel is gewijd aan onze aanpak inzake de beleggingspolissen. Heeft u zich al ingeschreven? Tegen de zeshonderd leden gingen u al voor!

Voor de adviseurs die niet in de gelegenheid zijn om naar de Rondes door het Land te komen, maar die wel gebruik willen maken van een of meerdere tools, zullen binnenkort aanvraagformulieren op onze ledensite beschikbaar komen.