Provincie Overijssel

Eerste groep dorpshuizen 'energiek' aan de slag

23 mei 2011

In 2011 is het project Energieke Dorpshuizen en Kulturhusen in Overijssel van start gegaan met als doel het structureel verlagen van het kostenniveau van de Dorpshuizen en Kulturhusen in Overijssel. Deze week zijn de laatste aansluitingen van de eerste groep Dorpshuizen en Kulturhusen een feit. Dit betekent dat een groot aantal locaties nu al direct gemiddeld 15% bespaart op hun energielasten. Uitgebreide informatievoorziening, onder andere door voorlichtingsbijeenkomsten in samenwerking met OVKK en Stimuland, heeft bijgedragen aan de goede start van dit project.

Verder besparen: EBP Besparingsonderzoek

De komende periode worden besparingsonderzoeken (EPA-U en EBP) uitgevoerd om bij de aangesloten locaties verder te gaan besparen op energieverbruik en energiekosten. Vaak kan er met eenvoudige maatregelen en kleine investeringen al flink bespaard worden.

Groot volume is uw voordeel

Ook voor andere organisaties kan dit project interessant zijn. Hoe meer locaties er meedoen, hoe lager de energieprijzen. Met het oog op de aangekondigde energieprijsstijgingen per juli 2011 is het nu een interessant moment om structureel te gaan besparen op de energielasten. Hierdoor zijn deelnemers verzekerd van goede, vaste tarieven voor de komende jaren. Raadpleeg hiervoor de website
http://www.energiekeinkoop.nl/.

Voor wie

Dorpshuizen en Kulturhusen, maar ook "openbare" gebouwen en verenigingen, gericht op sport en cultuur kunnen zich aanmelden voor dit project. Hoe meer aanmeldingen, hoe beter de condities.

Meer informatie

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de OVKK, Stimuland en Doedens en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Voor meer informatie en aanmelden: ga naar de vernieuwde website www.energiekeinkoop.nl. Hier vindt u ook de contactgegevens van de projectleider van dit project, Marco Massop.