Warchild


Gaul! wielrenners onderweg naar de Mont Ventoux

23 mei 2011 - Zaterdag 21 mei zijn Gaul! wielrenners vanuit Maastricht gestart met een wielertocht van ruim 1000 kilometer richting de Mont Ventoux. Gaul! wil in 2011 hulp voor 5.000 oorlogskinderen mogelijk maken. Daarvoor is EUR 60.000,- nodig. Gaul! leden fietsen onder andere deze tocht van Maastricht naar de Mont Ventoux en sluiten de week op 29 mei af met een tijdsrit op de kale berg.

Gaul!
De sporthelden van wielervereniging Gaul! fietsen al sinds 2007 voor War Child. Elk seizoen laten zij een prestatie sponsoren door vrienden, familie, of collega's. Dit jaar organiseren ze de Mont Ventoux Challenge, waarin zij hun wielerpassie combineren met de betrokkenheid bij de situatie van oorlogskinderen.

Sport als uitlaatklep
Sport is een belangrijk onderdeel van het werk van War Child. Lichamelijke activiteiten spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van een kind. Het geeft kinderen de kans om energie kwijt te kunnen en het kan dienen als uitlaatklep voor spanningen. Door te sporten leren kinderen over hun motoriek, coördinatie en balans. Kinderen ontwikkelen sociale, cognitieve, fysieke en emotionele vaardigheden die nodig zijn voor een gezonde psychosociale ontwikkeling.

Lees hier het verhaal van Kizza

Volg deze Gaul! helden op twitter via www.twitter.com/gaulcycling 22 mei: "Schitterende 2e etappe is volbracht! 186km, wel zwaarder dan verwacht"
21 mei: "Vandaag 1e etappe naar Luxemburg: 185km! Iedereen heeft de Challenge van vandaag goed doorstaan"