Provincie Utrecht

Provincie kapt bomen in district West

Maandag 23 mei 2011 begint de provincie Utrecht met het kappen van 67 bomen langs provinciale wegen in het westelijk deel van de provincie. Reden voor de kap van 48 bomen is de verbreding van de provinciale weg Achthoven Oost / Meerndijk (de N228) in Montfoort / Utrecht tussen de Noordijsseldijk en afrit De Meern. Nieuwe bomen terug plaatsen op deze locatie is niet mogelijk.

De overige 19 bomen worden gekapt omdat ze, door hun slechte staat, een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid. Hiervoor worden nieuwe bomen teruggeplant. De werkzaamheden duren circa drie dagen en vinden overdag plaats.

Hinder voor het verkeer
Het is niet mogelijk om de kap geheel buiten het verkeer om uit te voeren. De provincie zorgt er echter wel voor dat de weggebruikers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van het werk. Op het moment dat een boom gaat vallen, wordt het verkeer uiteraard even stilgelegd. Dit zal alleen buiten de spitstijden het geval zijn. Op de N228 tussen Achthoven en De Meern en op de N402 tussen Breukelen en Maarssen zal gedurende de werkzaamheden één rijbaan worden afgesloten. Het verkeer wordt dan met tijdelijke verkeerslichten om en om langs het werk geleid. Dit kan enige vertraging op leveren voor het doorgaande verkeer.

Lees het volledige persbericht. Hierin leest u ondermeer langs welke N-wegen bomen gekapt worden.

Voor persinformatie:
femke.bakker@provincie-utrecht.nl, (030) 258 24 34 / 06 - 21 12 46 47

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11