i_beta/event Heerlen trekt 3000 bezoekers


HEERLEN, 20110523 -- Afgelopen donderdag 12 en vrijdag 13 mei vond het derde i_beta/event plaats in Heerlen. Zo’n 3000 bezoekers uit de euregio Maas-Rijn bezochten het evenement en alle gratis toegankelijke activiteiten. Het event trok een breed publiek, mede door de tweedaagse Turbo 3000 design supermarkt. Veel animo voor gratis activiteiten Een brede programmering met gratis activiteiten als exposities, films, interactieve installaties van Geert Mul en Daan Roosegaarde, trokken grote belangstelling uit binnen en buiteland. Daarnaast werd er in de Turbo 3000 design supermarkt, die mede georganiseerd werd door de Designmetropole Aachen, design van dertig Nederlandse, Duitse en Belgische Designers getoond en verkocht.

Beta City Detroit Conferentie
Op donderdag 12 mei stond  het i_beta/event in het teken van de Beta City Detroit Conference. Verschillende sprekers uit Detroit en Nederland wisselden ervaringen en ideeën uit. Ook konden bezoekers actief deelnemen aan de discussie over Detroit en Heerlen, met als doel strategieën en ideeën te vertalen die ook in een Europese of beter nog Heerlense situatie van pas kunnen komen.Met twee gratis films werd deze thematische dag afgesloten.

Andrew Keen afsluiter van i_beta/
Vrijdag 13 mei, stond de programmering in het teken van sociale media, het nieuwe werken, nieuwe business modellen en e-cultuur. Op verschillende locaties in stad kon de bezoeker gedurende de dag, deelnemen aan verschillende workshops, lezingen en keynotes. Tijdens de slow food lunch was er een live optreden van Audiofeel dat gefilmd werd door het publiek met als doel een videoclip te realiseren voor het VIA2018 popproject. De dag werd afgesloten met keynote Andrew Keen, die de bezoeker nog even kritisch op het gebruik van social media wees.

Uitreiking 500ste lid zachteg
Een mijlpaal voor de creatieve industrie in Limburg was de uitreiking van het 500ste zachteg lid, Lars Alleleijn. De prijs, een weekendje Berlijn, werd uitgereikt door Odile Wolfs. Voor mevrouw Wolfs was dit een laatste officiële handeling als Gedeputeerde voor Cultuur.