Innovatieve Stakeholder Management voor complexere (sales) projecten


HOUTEN, 20110523 -- Discap heeft een partner-overeenkomst gesloten met Stakeholder Management Pty Ltd. Daarmee mag zij de innovatieve StakeholderCircle-methodiek en de ondersteunende software tooling exclusief in Nederland gebruiken en verkopen. StakeholderCircle wordt gebruikt bij complexere sales en andere type projecten en programma's voor het effectief managen van stakeholders.

Lynda Bourne, directeur van Stakeholder Management Pty Ltd: Wij zijn verheugd dat wij met Discap een partner in Nederland hebben. De ideeën en diensten van Discap sluiten aan op onze visie over het toepassen van Stakeholder Management om complexere (sales)programma’s en projecten succesvol te realiseren.

Rob de Moor: Het realiseren van een grote deal wordt steeds complexer. Meer en meer personen, zowel extern als intern, zijn bij het salesproject betrokken. De commerciële belangen zijn groot. Het managen van stakeholders wordt daarom belangrijker. Echter, op dit gebied zijn de klassieke benaderingen en sales systemen ontoereikend. Maar ook het uitvoeren van andersoortige programma’s en projecten worden steeds complexer. Ook hier geldt dat meer en meer personen, zowel extern als intern, bij het project betrokken zijn. Projecten zijn zeer zichtbaar voor de buitenwereld. Het falen of slagen van een project heeft direct invloed op (persoonlijke) reputaties. Het managen van stakeholders wordt daarom belangrijker.

Stakeholder Management moet bewust als strategie worden toegepast. StakeholderCircle® ondersteunt deze filosofie volledig. Het analyseert en visualiseert de positie van stakeholders op vanuit meerdere dimensies. Er wordt een stakeholder community opgebouwd op basis van prioriteiten. Engagement, communicatie en issue logging zijn onderdeel van de methodiek en de tooling. Daarmee worden (sales) programma’s en projecten beter gemanaged. Doelstellingen worden succesvoller en kosteffectiever gerealiseerd.