Boer Wim en Astrid enthousiast over project 'Koe zoekt gezin'


HARDERWIJK, 20110523 -- Wim Petter en Astrid Sterenborg – bekend van het programma Boer zoekt vrouw – waren onlangs met de christelijke organisatie Mensenkinderen in Albanië om met eigen ogen te zien hoe het project ‘koe zoekt gezin’ werd uitgevoerd.

Met dit bijzondere project ontvangen arme gezinnen, die  in de afgelegen bergdorpen van Noord-Albanië wonen en één of meer gehandicapte kinderen hebben, een drachtige koe.

Voordat een drachtige koe bezorgd kon worden bij een gezin, moest de viervoeter bij een boer die hoog in de bergen woont worden opgehaald. De reis met de Landrover over een zandpad langs steile afgronden bezorgde boer Wim angstige momenten. Maar uiteindelijk werd de afgelegen ‘boerderij’ bereikt. De koe stond al klaar. ‘Ze ziet er goed en gezond uit’ was het oordeel van Wim. Voor het vervoer van de koe naar het ontvangende gezin was een vrachtwagen met een platte bak geregeld. Boer Wim vroeg zich af hoe de koe op de vrachtwagen gehesen zou worden, want een loopplank was er niet. Al snel bleek de inventiviteit van de Albanezen. De vrachtwagen werd achterwaarts tegen een zandbult aangereden. Via deze zandbult werd de koe in de laadbak geplaatst. Tijdens de hobbelige afdaling werd de koe geflankeerd door twee Albanezen; zij zorgden ervoor dat de koe niet zou omvallen.

Enkele kilometers verderop stond het gezin Kola met spanning te wachten op de komst van hun koe. Een koe, en met name de melk die ze geeft, is voor dit gezin met twee gehandicapte kinderen van zeer grote betekenis.

Wim en Astrid waren erg onder de indruk van blijdschap en dankbaarheid van deze mensen. ‘Het is ontroerend te zien en te horen hoe blij en gelukkig dit gezin is met de koe’, aldus Wim. ‘Het leven hier is zo anders dan bij ons in Nederland. Geweldig dat Mensenkinderen arme mensen op deze manier helpt.’ Wim en Astrid hebben onvergetelijke indrukken opgedaan in Albanië en steunen dit project van harte.

Foto’s en meer informatie over dit bijzondere project of andere projecten van deze organisatie uit Harderwijk kunt u vinden op www.mensenkinderen.nl/wimenastrid.





Ingezonden persbericht