Ingezonden persbericht


Persbericht Provinciale Staten

Zwolle, 18 mei 2011

Eerste Kamerverkiezingen in Overijssel

Op maandag 23 mei zijn de Eerste Kamerverkiezingen. Leden van Provinciale Staten kiezen op deze dag de leden van de Eerste Kamer.

De verkiezingen vinden plaats tijdens een openbare vergadering van Provinciale Staten. Iedereen kan de vergadering, de verkiezing en de Overijsselse uitslag volgen. Dat kan vanaf de publieke tribune in de Statenzaal, maar natuurlijk ook via de webcast op http://provincialestaten.overijssel.nl

De verkiezingen vinden in alle provincies tegelijkertijd plaats, namelijk om 15.00 uur. Alle provincies sturen hun uitslag naar de Kiesraad in Den Haag. Twee dagen later maakt de Kiesraad de officiële uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen bekend.

Na de Eerste Kamerverkiezingen vergaderen Provinciale Staten gewoon verder, want het is tevens een reguliere Statenvergadering. Op de agenda staat onder andere de benoeming van de nieuwe gedeputeerde en het Jaarverslag 2010.

Meer informatie

Meer informatie over de Eerste Kamerverkiezingen en Provinciale Staten is te vinden op de website http://provincialestaten.overijssel.nl