Gemeente Roermond

Koninklijke onderscheiding voor de heer Harrie Van Nuland

Op zondag 22 mei 2011 ontving de heer Harrie van Nuland uit handen van burgemeester Henk van Beers een Koninklijke onderscheiding. De uitreiking vond plaats aan het einde van de Heilige Mis in de Kapel in t Zand. De heer Nuland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Van Nuland (broeder Servaes) is sinds 1952 broeder bij de Congregatie van de Redemptoristen in het klooster Kapel in het Zand te Roermond. Broeder Servaes staat bekend als een man die vanuit zijn levensbeschouwelijk kerkelijke achtergrond een grote mate van betrokkenheid bij onze samenleving heeft getoond.

In zijn functie van eerste portier (1969-1999) van het klooster van de Redemptoristen en de parochie Kapel in het Zand ontving hij mensen in nood die aan de poort van het klooster aanbelden. Sinds 1987 was hij bestuurslid van de stichting Vluchtelingenwerk en na het opheffen van deze stichting werd hij lid van de kerngroep stichting Noodhulp Vluchtelingen ter ondersteuning van schrijnende gevallen. Daarnaast is broeder Servaes al vanaf de oprichting in 1972 lid van de kerngroep van Amnesty International, waar hij betrokken is bij de promotie van activiteiten zoals de internationale vrouwendag, bevrijdingsdag en de internationale dag voor de rechten van de mens.

Kortom, een bescheiden man, die zich al jarenlang inzet voor mensen in nood en daarmee een voorbeeldrol vervult in de Roermondse samenleving.