Dienstenbond CNV



23 mei 2011

Ankor Mennema praat met CNV over sociaal plan

CNV Dienstenbond en collega-vakbonden hebben op dinsdag 17 mei uitgebreid gesproken met de directie van Ankor Mennema over de overplaatsing van het werk van Ridderkerk naar Apeldoorn. Gespreksonderwerp nummer een was het sociale plan dat de directie wil afsluiten hierover.

Ons is duidelijk gemaakt dat het de intentie is van de directie om een sociaal plan af te sluiten. Weliswaar mag iedereen mee naar Apeldoorn, maar de directie ziet ook wel in dat dit niet voor iedereen een reële optie is en dat voor mensen die niet mee kunnen er een goede regeling getroffen moet worden. Jullie werkgever heeft daartoe een sociaal plan gemaakt. Probleem daarvan was echter dat er nog helemaal niet over gesproken was met vakbonden, alleen met de dit jaar gevormde Fusie Ondernemings Raad. Maar goed, tekenen bij het kruisje doet CNV Dienstenbond natuurlijk niet. Het sociale plan is nu echter naar alle bonden verzonden en wij hebben in een uitgebreide eerste gespreksronde onze op- en aanmerkingen gegeven op wat er nu ligt. Ook hebben we aangegeven, dat voor een sociaal plan met CNV Dienstenbond de leden eerst moeten instemmen met dit sociaal plan.

Inspraak medewerkers bij sociaal plan is belangrijk! Nu de bonden aan tafel zitten, zitten ook jullie als vakbondsleden in feite aan tafel. CNV Dienstenbond zou het dan ook prijs stellen dat jullie ons de komende tijd zoveel mogelijk informeren over jullie eigen wensen en behoeftes ten opzichte van het sociaal plan. Wat heb je nodig om goed mee te kunnen naar Apeldoorn? Maar ook, als meekunnen geen optie is, wat vind je een fatsoenlijke wijze om van je afscheid te nemen in Ridderkerk? Wat heb je nodig om elders weer een baan te vinden? En wat is een reële compensatie voor dat je werkgever gekozen heeft om het werk te verplaatsen? Hoe beter geïnformeerd wij zijn, hoe beter het sociaal plan uiteindelijk kan worden. Dus schroom niet om contact met ons op te nemen.

Meer leden is betere belangenbehartiging
CNV Dienstenbond komt op voor de belangen van zijn leden. Iedere CNV'er die lid is bij Ankor Mennema, kan namelijk uiteindelijk meestemmen over het sociale plan, wanneer dat wordt afgesloten. Je hebt dus als CNV-lid invloed op de invulling van je toekomst en de loop van je carrière, nadat je baan verplaatst. Dat is beslist geen kleinigheid en reden genoeg om--zoals sommigen van jullie al gedaan hebben--jezelf in te schrijven als lid van CNV Dienstenbond. Dé vakbond die verantwoord voor je opkomt!

Vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van deze info? Neem dan contact op met je bestuurder Michiel Wallaard, bereikbaar via : (035)646 05 80 en m.wallaard@remove-this.cnvdibo.nl