Mexon Technology en Aspera annonceren partnership voor licentiebeheer


Het partnerschap zorgt voor meer deskundigheid in de markt op het gebied van inkoop en beheer van zakelijke softwarelicenties en Software Asset Management (SAM)

Leusden, 20110524 -- Mexon Technology (www.mexontechnology.com), vakkundige leverancier en integrator van IT Service en Software Asset Management oplossingen, en Aspera GmbH (www.aspera.com), de bedenker van op rechten gericht softwarelicentiebeheer, hebben de oprichting van hun strategische partnerschap bekendgemaakt. Dankzij dit partnerschap kan Mexon Technology zakelijke klanten in de Benelux en Frankrijk de benodigde technologie en kennis bieden om softwaremiddelen in grote, complexe organisaties op effectieve wijze te beheren.

Meestal zijn grote, gedecentraliseerde organisaties gedwongen om oplossingen te kopen die meer gericht zijn op het MKB. Deze oplossingen zijn afkomstig van aanbieders die niet beschikken over de ervaring en kennis om licentiebeheer wereldwijd te implementeren. Wie zo'n implementatie tot een goed einde wil brengen bij grote bedrijven, krijgt te maken met unieke technische en organisatorische uitdagingen waarvoor speciale training en expertise vereist zijn. Zowel Aspera als Mexon Technology zijn erin gespecialiseerd grote, complexe organisaties te helpen de praktische problemen te overwinnen waarmee zij worden geconfronteerd bij het beheer van hun softwarelicenties, zodat de organisaties hun softwaremiddelen optimaal kunnen benutten, kunnen voorkomen dat zij bepaalde voorschriften niet naleven, en toekomstige aankopen strategisch kunnen plannen.

"Aspera heeft een geheel eigen aanpak, omdat de oplossingen van het bedrijf vanaf het allereerste begin gericht zijn op het specifieke beheer van softwarerechten en niet zijn ontwikkeld op basis van een toepassing voor het beheer van fysieke bedrijfsmiddelen," aldus Bernhard Boehler, Managing Partner bij Aspera GmbH. "In tegenstelling tot fysieke bedrijfsmiddelen zoals tafels of laptops, heeft software veel meer een immaterieel en liquide karakter met specifieke en verschillende gebruiksrechten. Als een oplossing niet specifiek ontwikkeld is om deze verschillen te onderkennen, kan de oplossing ook niet worden gebruikt om het unieke op rechten gebaseerde model waaronder software wordt verkocht en gelicentieerd, op toepasselijke wijze te beheren." Boehler vervolgt: "De meeste, zo niet alle oplossingen die momenteel verkrijgbaar zijn, werden oorspronkelijk ontworpen ter ondersteuning van fysieke bedrijfsmiddelen of eenvoudige inventarisatie, en zijn later aangepast in een poging om ook softwaremiddelen te ondersteunen. Aanbieders van dergelijke oplossingen beschikken niet over de technologie en het inzicht om licentiebeheer correct te implementeren in complexe organisatorische structuren, en al helemaal niet op dusdanige wijze dat dit beheer voldoet aan de continu veranderende vereisten naarmate de prijsmodellen voor software zich ontwikkelen."

"Bedrijven worden geconfronteerd met echte, praktische problemen om hun softwarelicenties te beheersen en beheren. De wezenlijk andere, op rechten gerichte benadering van Aspera zorgt ervoor dat klanten wél die mate van beheer krijgen," aldus Harry Lieferink, Managing Director van Mexon Technology Benelux & France. "Bovendien is het beheer van softwarelicenties een zeer complex proces waarvoor grondige kennis vereist is van zowel de aard van softwaremiddelen als bedrijfs- en IT-processen. Door ons partnerschap kunnen we nu vakkundige kennis bundelen met uitstekende Duitse technologie."

De heer Lieferink benadrukt: "In tegenstelling tot andere oplossingen, die worden ontwikkeld vanuit het perspectief van het beheer van fysieke bedrijfsmiddelen en vervolgens gedwongen moeten worden aangepast aan en geconfigureerd voor de fijne kneepjes van softwarelicentiebeheer, werd Aspera vanaf het allereerste begin ontwikkeld om inzicht te krijgen in deze fijne kneepjes, waardoor het een virtuele plug-and-play-oplossing is. De effectiviteit, nauwkeurigheid en implementatiesnelheid van Aspera hebben gegarandeerd een sterke invloed op de doorlooptijd."

Over Mexon Technology
Mexon Technology – winnaar van de Top Tools Innovation Award - is toonaangevende leverancier en integrator van oplossingen voor IT Service Management, Software Asset Management & Facility Management in de Benelux en Frankrijk. De services die het bedrijf biedt, omvatten onder andere Service Management, Process Performance Management en Asset Intelligence. Mexon Technology streeft altijd naar een partnerschap met nieuwe en bestaande klanten op basis van betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Inherent hieraan wordt het producten- en dienstenportfolio continu aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Veel van de momenteel succesvolste ondernemingen kiezen oplossingen van Mexon Technology om hun kosten te verlagen en hun klanttevredenheid te verhogen.

Over Aspera GmbH
Aspera is een sterk gespecialiseerde aanbieder van beheeroplossingen voor softwarelicenties. Onze unieke, op rechten gerichte benadering wordt al 10 jaar lang met veel succes geïmplementeerd in internationale projecten. SmartTrack is de favoriete keuze van grote bedrijven die software onder omvangrijke volumelicentieovereenkomsten op effectieve wijze willen beheren. Meer dan 90 bedrijven van wereldklasse – waaronder 8 van de 10 hoogst genoteerde bedrijven aan de Duitse beursindex (DAX) – vertrouwen voor hun licentiebeheer op de expertise van Aspera. Aspera heeft partners in Scandinavië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, het VK en de VS.

Onze diensten voldoen aan de industrienorm ISO/IEC 19770-1 en omvatten onder andere: softwareontwikkeling, beheerde services (softwareherkenning, licentiebemiddeling, interfacebewaking en probleemoplossing voor toepassingen), ITIL-gecertificeerde consultancy voor organisaties en processen, projectbeheer, integratie en klantenondersteuning.
Meer informatie is te vinden op www.aspera.com.

Over Aspera SmartTrack
SmartTrack is ontwikkeld om zowel naleving van de wet als optimale inkoopstrategieën voor licenties te waarborgen. Omdat SmartTrack automatisch licentiegegevens genereert, beschikt over de uitgebreidste SKU-catalogus (Stock Keeping Unit/artikelnummers van fabrikanten) en voorziet in geïntegreerd contract-, financiën- en documentenbeheer, is het de meest geraffineerde beheeroplossing voor softwarelicenties die momenteel verkrijgbaar is. De toepassing regelt de verwerking van gegevens, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op de belangrijke aspecten van softwarebeheer, zoals strategische inkoop, efficiënt gebruik en planning van de softwareportfolio. SmartTrack is verkrijgbaar als koopbare licentie met onderhoud, als ASP-service (SaaS) of als een softwarelease met implementatie op de locatie van de klant.

Mexon Technology