Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, maandag 16 mei 2011


- persbericht -

Sub Rosa
Clairy Polak interviewt Janine van den Ende

Clairy Polak, Maartje van Weegen, Chris Kijne en Arend Jan Heerma van Voss in gesprek met prominente gasten: dat is de nieuwe interviewserie Sub Rosa. Een reeks unieke gesprekken waarin het publiek meer weet dan de mensen op het podium. Voorafgaand aan het interview delen interviewer en bevraagde hun verwachtingen van het interview aan de zaal. In afwezigheid van de gast vertelt de interviewer de zaal welke thema's hij wel en niet wil aansnijden. Vervolgens vertelt de geïnterviewde in afwezigheid van de interviewer welke gespreksonderwerpen hij vreest en verwacht. Wordt dát gevoelige onderwerp bewust vermeden, wordt die confronterende vraag eindelijk eens gesteld?

Als voorproefje op het seizoen 2011-2012 interviewt Clairy Polak Janine van den Ende. Maandag 23 mei in de Rode Hoed: Sub Rosa, gesprekken met een vertrouwelijk en openhartig karakter.

De aanwezigheid van het publiek heeft een bijzonder effect, zo meent Clairy Polak: "Het voeren van een gesprek met toeschouwers vergt zeer veel concentratie. Het publiek moet bij het interview betrokken zijn. In de zaal is de spanning haast tastbaar, je merkt gelijk wanneer de spanningsboog strak staat en wanneer deze verslapt. Dit maakt het nog spannender wanneer het publiek eigenlijk meer weet dan jijzelf."

Janine van den Ende begon haar carrière als regieassistente en uitvoerend producent voor verschillende televisieprogramma's. In 2001 richtte zij samen met haar partner Joop van den Ende de VandenEnde Foundation op. Deze stichting biedt kansen aan jong talent door middel van studie- en werkbeurzen. De VandenEnde Foundation nam ook het voortouw in de ontwikkeling van het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Clairy Polak begon haar carrière als journalist voor radio en televisie. Later werd zij ook presentator van verschillende radioprogramma's. Van 2003 tot 2010 presenteerde zij het actualiteitenprogramma NOVA. Sinds 2006 maakt zij deel uit van het panel Buitenhof presentatoren. Daarnaast is Clairy Polak sinds 2010 één van de vaste presentatoren van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Sub Rosa in het najaar (data volgen):

* Clairy Polak interviewt Paul de Leeuw

* Maartje van Weegen interviewt Hans van Manen

Organisatie: de Rode Hoed. Datum: maandag 23 mei. Aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten: ¤ 10,-, ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+) via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 6385606.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- einde persbericht -