Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS-specials rondom Eerste Kamerverkiezingen

HILVERSUM, 17 mei 2011 - De NOS maakt op maandag 23 mei op Nederland 1 (15.10-16.50 uur) en Radio 1 (15.30-18.30 uur) speciale uitzendingen rondom de Eerste Kamerverkiezingen 2011. Op deze middag komen in iedere provincie de leden van de twaalf Provinciale Staten bij elkaar om in een openbare stemming de vijfenzeventig leden van de senaat te kiezen. De NOS doet hier rechtstreeks verslag van. Rond de klok van kwart over vier wordt de definitieve uitslag van de stemming verwacht.

Het is voor het eerst dat de NOS extra programma's maakt in verband met de verkiezing van de leden van de Eerste Kamer.

De presentatie van NOS Nederland kiest is in handen van Rob Trip, terwijl Ferry Mingelen de rol van 'politiek duider' op zich neemt. Politiek-verslaggevers Dominique van der Heyde en Arjan Noorlander zijn in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag. Zij spreken daar met de fractievoorzitters van de partijen in de Eerste Kamer en andere politieke prominenten over de uitkomst van de verkiezingen en de gevolgen voor het politieke landschap. Herman van der Zandt laat de kijkers met behulp van het 'touch screen' en een 3D-animatie van het Eerste Kamer-gebouw zien hoe de zetelverdeling uitvalt. Het live programma is eveneens te volgen via nos.nl en het themakanaal Politiek24.

Tim Overdiek en Lucella Carasso houden de Radio 1-luisteraars tussen 15.30 en 18.30 uur vanuit de Eerste Kamer in Den Haag op de hoogte van de laatste actuele verkiezingsontwikkelingen in een extra lange editie van het NOS Radio 1 Journaal. Joost Vullings, parlementair verslaggever van de NOS, neemt tijdens deze uitzending de politieke duiding voor zijn rekening. Onder meer de fractievoorzitters van de partijen in de Eerste Kamer praten met Overdiek en Carasso over de stand van zaken.

NOS Nederland kiest
Maandag 23 mei 2011
15.10-16.50 uur (Nederland 1/nos.nl/Politiek 24)

NOS Radio 1 Journaal
Maandag 23 mei 2011
15.30-18.30 uur (Nederland 1 en Politiek 24)




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)