Paradiso Amsterdam

PERSBERICHT
Amsterdam, 17 mei 2011

Tweede uitgave DeSpeech met Tom Pintens, Jelle Paulusma, Flux, LPG en Esther Gerritsen

In het kader van het multidisciplinaire platform DeSpeech presenteert de Nederlandse band LPG het luisterboek DeSpeech 02 / Ik hou het kort. Een samensmelting van literatuur, beeld en muziek.

Het luisterboek vertelt het verhaal 'Ik hou het kort' door gesproken woord, illustraties en muziek te combineren. Het verhaal bestaat uit vier speeches geschreven en ingesproken door schrijfster Esther Gerritsen. Deze speeches zijn de inspiratiebron voor Tom Pintens, Jelle Paulusma, Irene Wiersma (Flux) en Arend Jan van der Scheer (LPG) geweest om een Nederlandstalig nummer te componeren en op te nemen. Anne van Wieren (LPG) heeft hierbij de illustraties gemaakt. Op 23 mei verschijnt in gelimiteerde oplage het luisterboek DeSpeech 02 / Ik hou het kort.

Het luisterboek is uitgegeven in samenwerking met Excelsior Recordings. Met dank aan uitgeverij De Geus. DeSpeech 02 is verkrijgbaar via www.despeech.com, www.excelsior-recordings.com en in de platenzaak.

Releasedatum Luisterboek DeSpeech 02 / Ik hou het kort : maandag 23 mei 2011

De concerten behorende bij DeSpeech 02 / Ik hou het kort zijn slechts drie keer te zien: 30 mei Melkweg A'dam - 8 juni Vera Groningen - 23 juni Vredenburg Leeuwenbergh Utrecht

De band LPG heeft in 2010 het multidisciplinair platform DeSpeech gelanceerd. In samenwerking met muzikanten, kunstenaars en schrijvers presenteert LPG drie uitgaven; een EP, een luisterboek en een fotoboek die elk vertolkt worden in zinnenprikkelende concerten. De serie van drie uitgaven zijn als abonnement te verkrijgen, maar ook los te koop in de winkel.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds BKVB.