Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 19 mei 2011

Debat voor het behoud van ritueel slachten

Het actiecomité Halal en Haagse moskeeën hebben de handen ineen geslagen om hun bezwaren te uiten tegen het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren voor een verbod op ritueel slachten.

Hiervoor is er een bijeenkomst georganiseerd wat plaats zal vinden op maandag 23 mei 2011 om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, om met Tweede Kamerleden en CMO in debat te gaan over genoemd initiatiefvoorstel. Voor deze bijeenkomst zijn in het bijzonder uitgenodigd de woordvoerders van verschillende partijen in de Tweede Kamer die gaan over dit onderwerp. Het comité, versterkt met Haagse moskeeën en organisaties die ook tegen dit voorstel zijn, gaan met Tweede Kamerleden en CMO het debat aan.

Het actiecomité Halal is ontstaan vanuit de wens van moslims in Nederland. Moskeebesturen krijgen regelmatig vragen vanuit hun achterban hoe het zo kan zijn dat er zoveel steun is in de Tweede Kamer voor de initiatiefwet van de Partij voor de Dieren. Daarom is er besloten door de Haagse moskeeën en het Halal comité om deze bijeenkomst te houden. De angst heerst dat dit het begin is van nog meer inperkingen voor moslims en Joden en dat het alleen maar ondraaglijker wordt gemaakt voor de moslims/ Joden om hun geloof hier in alle vrijheid te beleven.

U bent daarbij van harte welkom om aanwezig te zijn.