Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Maandag 23 mei 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is Joep Leerssen over zijn boek Spiegelpaleis Europa. Europese cultuur als mythe en beeldvorming. Mensen hebben allerlei - vaak tegenstrijdige - beelden van het karakter van Europa: politiek, economisch en cultureel. Leerssen analyseert hoe die beelden een rol spelen als men aan Europa denkt. Hij illustreert zijn analyse met Griekse mythen, kruisvaarders, kathedralen, brandstapels, filosofen, bibliotheken, operagebouwen en concentratiekampen. Leerssen is hoogleraar Moderne Europese letteren aan de Universiteit van Amsterdam.

Stine Jensen, filosofe bespreekt 'La Conquête' (De Verovering) een genadeloos filmportret over Nicolas Sarkozy en zijn race naar het presidentschap, boordevol vuile trucs en conflicten achter de schermen. Over macht, seks en foute Franse mannen.

Rondetafelgesprek over de actualiteit met Stephan Sanders, schrijver en Coen Brummer publicist over ethische en politieke kwesties in o.a. nrc next.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)