Gemeente Breda

Uitnodiging voor startbijeenkomst buurtpreventie in Effen Op maandagavond 23 mei aanstaande geeft burgemeester Van der Velden de aftrap voor het buurpreventieproject in Effen. De startbijeenkomst begint om 19.00 uur in gemeenschapshuis Kievitslaar aan Rijsbergseweg 354 in Effen en duurt tot 21.00 uur. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst!

Waarom buurtpreventie

Buurtpreventie wordt ingezet om inbraken, overlast en criminaliteit in buurten terug te dringen en de leefbaarheid te vergroten. Bij buurtpreventie werken buurtbewoners nauw samen met gemeente, politie, de woningcorporaties en de welzijnsinstelling Surplus Welzijn, die het project uitvoert. In Effen is ook de Wijkraad buitengebied Breda Zuid-West nauw betrokken bij het project.

Activiteiten startbijeenkomst

U kunt op 23 mei in het gemeenschapshuis allerlei informatie krijgen over buurt- en inbraakpreventie, het Politiekeurmerk Veilig Wonen, brandpreventie, hartreanimatie en informatie over uw wijkraad. U kunt zich die avond ook opgeven als straatcontactpersoon. Deze persoon voert regelmatig overleg met de partners in het project, stelt problemen aan de orde en draagt initiatieven aan om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Er vindt op 23 mei ook een `preventietour' plaats. U kunt dan samen met een wijkagent de buurt in gaan om door de ogen van een inbreker te kijken hoe het met de beveiliging van woningen gesteld is.