Ingezonden persbericht


Persbericht

Hof Hoorneman Bankiers: nieuwe naam, bestaand fundament

Gouda, 23 mei 2011 -- VPV Bankiers gaat met ingang van vandaag verder als Hof Hoorneman Bankiers. Daarmee krijgt de bank de naam van twee aandeelhouders,

Fried van 't Hof en Piet Hoorneman. Zij namen in 2009, op het dieptepunt van de markt, via een managementbuyout de aandelen over van Dresdner Bank. De directie van Hof Hoorneman Bankiers wordt gevoerd door Fried van't Hof, Piet Hoorneman en Jaco Aardoom.

De directie is vol vertrouwen dat de recente crisis binnen de financiële sector kansen biedt. 'Succes in deze bedrijfstak draait om kennis, ervaring en vertrouwen. Kennis kun je leren, ervaring kun je opbouwen, vertrouwen moet je verdienen. Wij hebben een zeer goede vertrouwensband met onze cliënten die een stevige basis vormt voor toekomstig succes. Met de naam Hof Hoorneman Bankiers willen wij onze cliënten ons persoonlijk commitment tonen voor de lange termijn.'

Hof Hoorneman is een zelfstandige bank die zich richt op vermogensbeheer in individuele aandelen en obligaties alsook vermogensbeheer in beleggingsfondsen. Verder faciliteert Hof Hoorneman Bankiers haar klanten met haar overige bancaire producten. Van 't Hof: 'Onze private banking-klanten zijn overwegend ondernemers die zelf met hard werken hun vermogen hebben verdiend. Voor hen is persoonlijke aandacht van belang, resulterend in een goed rendement. Onze beleggingsfondsen zijn gericht op risicospreiding en kansrijke portefeuilles.'

'Meerwaardebeleggen'

Centraal in de beleggingsstrategie van Hof Hoorneman Bankiers staat te allen tijde het begrip 'value investing' (waardebeleggen). Value investing houdt in dat Hof Hoorneman belegt in ondergewaardeerde ondernemingen. Dat gebeurt alleen wanneer Hof Hoorneman - na uitgebreide research - een trigger vindt die erop wijst dat de beurskoers binnen een redelijke termijn de intrinsieke waarde van het bedrijf zal naderen of overstijgen. Belangrijk is ook dat er een contant rendement wordt ontvangen (bijvoorbeeld via dividend uit aandelen). Hof Hoorneman richt zich daarbij hoofdzakelijk op West-Europa, het Verenigd Koninkrijk en China, omdat de ervaring leert dat in die regio's zich de meest kansrijke mogelijkheden voordoen en deze beurzen de beste bescherming bieden voor de positie van beleggers.

Ook door een hoge servicegraad, een persoonlijke benadering en kennis van zaken (zowel bij de beleggingsadviseurs als bij de relatiebeheerders) onderscheidt Hof Hoorneman zich van andere vermogensbeheerders. Hof Hoorneman Bankiers belegt zelf en heeft een laagdrempelige organisatie, die rechtstreeks contact tussen cliënt en vermogensbeheerder waarborgt.

In de reclamecampagne van Hof Hoorneman wordt deze aanpak samengevat met het begrip 'meerwaardebeleggen'. Op 24 mei 2011 gaat deze campagne van start in een groot aantal overwegend financiële media. Met ingang van 23 mei heeft de vermogensbeheerder tevens een aangepaste website, www.hofhoorneman.nl. Het nieuwe logo met de pijlers staat voor stabiliteit, nuchterheid en vertrouwen.

Over Hof Hoorneman Bankiers

Hof Hoorneman Bankiers is een zelfstandige vermogensbeheerder met een volledige bankvergunning. De aandeelhouders zijn de directie en de circa zestig medewerkers. De onderneming heeft vestigingen in Gouda, Arnhem, Blaricum, 's-Hertogenbosch en Maastricht.

Hof Hoorneman Bankiers is sinds 1989 actief. Hof Hoorneman werkt volgens het value investing-gedachtegoed. Dit houdt in dat de onderneming voor haar cliënten op zoek gaat naar ondergewaardeerde aandelen en obligaties die verbeterpotentieel hebben en idealiter ook een goed tussentijds rendement (bijvoorbeeld in de vorm van een dividend) opleveren.

Het belegd vermogen bedraagt circa ¤ 1,5 miljard. Hof Hoorneman Bankiers heeft een solvabiliteitsratio van meer dan 20%.

Noot voor de redactie /