Boekbinder Bosboom succesvol door variabel dataprinting

Bosboom Finishing, nationaal bekend in met name de binderijsector, heeft de moeilijke jaren aan het eind van vorig decennium definitief achter zich kunnen laten. Door naast het binden van boeken de nadruk te leggen op laagvolume- en variabel dataprinting, is het familiebedrijf samen met een loyale kern van medewerkers volledig klaar voor de uitdagende toekomst.

Om aan de moderne eisen van haar klanten te kunnen voldoen, was een verjonging van een deel van het productieprinterpark nodig. Dit betrof een vernieuwing van zowel zwart-wit- als kleurenmachines. Eén van de belangrijkste eisen die Bosboom aan de nieuwe apparatuur stelde, was dat de productieprinters ook de zwaardere papiersoorten aan kunnen. Verder waren de eisen dat ze eenvoudig te bedienen zijn en dat ze perfect aansluiten op de workflow van haar klanten.

De uiteindelijke keuze voor het zware zwart-witprintwerk viel op de bizhub PRO 1051 van Konica Minolta, vanwege diens precisie, controle en beeldkwaliteit. Het bedieningsgemak via het touchscreen en de combinatie van de 'perfect binder' van boeken met de finisher gaven vervolgens de doorslag.

Voor de variabele dataprintingopdrachten werd gekozen voor de bizhub Pro C6501 van Konica Minolta. De C6501 biedt Bosboom flexibele mediahandling met vele (zware) papiersoorten en variabel dataprintingsmogelijkheden. Een ander voordeel van de C6501 is dat deze vele finishingvarianten mogelijk maakt voor optimale integratie in het werkproces. Daarnaast maakt de C6501 standaard gebruik van de energiezuinige Simitri HD-polymeertoner, een toner die garant staat voor een hogere kwaliteitsafdruk. Dit laatste aspect wordt door Bosboom Finishing als essentieel beschouwd om aan de hoge kwaliteitseisen van haar klanten te kunnen voldoen.