Ingezonden persbericht


Toptennisser Gaël Monfils in gratis Facebook game

'Slide On': eerbetoon aan allereerste computerspel

23 mei 2011 - Wil jij je krachten meten met een toptennisser? Nu heb je de kans om profspeler Gaël Monfils - ook wel bekend als Sliderman - alle hoeken van het veld te laten zien tijdens een potje virtueel tennis in de gratis Facebook game Slide On.

Deze retro-game is in samenwerking met het sportmerk K-Swiss ontwikkeld en is gebaseerd op het allereerste computerspel: Pong. Meedoen is de moeite waard: elke week wint de speler met de hoogste score een paar K-Swiss Bigshots, het nieuwste model uit de tenniscollectie van het merk. De uiteindelijke finalist van het spel wint een reis naar de US Open in New York.

Een klassieker in een modern jasje
Pong, algemeen beschouwd als de eerste videogame ter wereld, werd in 1972 ontwikkeld door het Califonische Atari. Stomverbaasd keken de eerste spelers destijds toe hoe het balletje van de ene zijde naar de andere schoof, terwijl de score gestaag opliep. Pas toen het 3-3 stond kwam het in de mannen op om de draaiknoppen te gebruiken, die onder het scherm waren bevestigd. En warempel, toen het balkje bewoog en het balletje ertegenaan kwam, klonk er een vrolijk 'pong'-geluidje. De volgende dag wilden zoveel mensen het allereerste computerspel spelen dat de rijen tot aan buiten stonden.

De moderne versie met Gaël Monfils heeft nog wat extra features: wanneer je een slide maakt, verdien je extra punten. "Een knipoog naar de speelstijl van Monfils, die zoveel over het veld glijdt dat het hem de bijnaam Sliderman heeft opgeleverd", aldus Jorgo Lialiangas van K-Swiss. Ook kun je punten verdienen door obstakels uit de weg te gaan, zoals een wc-rol die op het veld wordt gegooid of een opkomende mistbank die het zicht vermindert. "Vandaag de dag heb je supergeavanceerde 3D tennisgames, maar Pong is het absolute oer-tennisspel dat de videogame industrie heeft gevormd en deze verslavende klassieker wordt vandaag de dag nog steeds gespeeld", zegt Lialiangas. En net als Atari is ook K-Swiss grondlegger van een inmiddels gigantische industrie: zij brachten namelijk in 1966 de eerste lederen tennisschoen op de markt, de K-Swiss Classic. Voor die tijd droegen spelers vooral canvas schoenen. "De moderne versie van onze legendarische tennisschoen is vandaag de dag als fashion icon nog even relevant", aldus K-Swiss.

"De gelijkenis tussen Pong en ons merk is wat ons aanspreekt", zegt Lialiangas. "De game is authentiek, toegankelijk, creatief en speels, en heeft - net als wij - haar roots in Californië."

De game is live en kan tot eind augustus worden gespeeld: http://apps.facebook.com/slideon