Gemeente Duiven


Koninklijke Onderscheiding voor de heer R.O.M. (Rolf) Coolen

Op zaterdag 21 mei 2011 ontving de heer R.O.M. (Rolf) Coolen uit handen van burgemeester Henk Zomerdijk een Koninklijke Onderscheiding.

Hij is door Hare Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de Jubilarissenavond van Budovereniging Yusei Gachi. De heer Rolf Coolen is 40 jaar lid van deze vereniging.

De heer Coolen is onderscheiden voor zijn activiteiten gedurende ruim 37 jaar voor de Budovereniging Yusei Gachi en voor de judosport in het algemeen, zowel plaatselijk, regionaal, nationaal en internationaal.

In 1974 begon Rolf Coolen als assistent leraar judo/jiujitsu en vanaf 1979 tot heden is hij leraar. Buiten de lesuren begeleider bij wedstrijden en toernooien. Vanaf 1979 tot heden bestuurslid, penningmeester en ledenadministrateur. Contactpersoon en aanspreekpunt voor vele mensen voor allerlei zaken rondom de vereniging. Van 1980 heden: leraar, bestuurslid/penningmeester en technische directeur (1998 - heden) van de International Martial Arts Federation (IMAF) Nederland alsmede bestuurslid (1983 -heden) en technische directeur (1998 - heden) van de IMAF - Europa. Naast deze bestuurlijke taken was hij redactielid van het IMAF Info blad en thans redactielid van de Nieuwsbrief en pr via de website. Vanaf 1990 (mede)organisator van het Henk Otten Judotoernooi en v.a. 2000 organisator van het Judo Vanentoernooi via de St. Judo de Liemers. 2000: medeoprichter en bestuurslid van de Stichting de Liemers.

Rolf Coolen is altijd beschikbaar voor zijn vereniging en voor haar leden. Mensen worden door hem geïnspireerd en gestimuleerd om in deze sport iets te bereiken.

Rolf Coolen is de derde opeenvolgende generatie die een Koninklijke Onderscheiding heeft ontvangen, zijn opa, zijn moeder en nu hij zelf.