Ingezonden persbericht


Arnhem, 23 mei 2011

GEDEPUTEERDE CONNY BIEZE GERIDDERD

Gedeputeerde Conny Bieze is vanochtend benoemd tot lid van de orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten in de politiek. Zij is zestien jaar volksvertegenwoordiger geweest, waarvan acht jaar als statenlid en acht jaar als raadslid in de gemeente Voorst. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje opende de Statenvergadering met het uitreiken van de versierselen aan de VVD-politica.

Als lijsttrekker van de VVD was Conny Bieze de grote winnaar van de Statenverkiezingen in Gelderland. Sinds 13 april maakt zij als gedeputeerde Mobiliteit, Economie en Milieu deel uit van het College van Gedeputeerde Staten, waar zij als formateur de basis voor heeft gelegd.

Daadkracht
Volgens Clemens Cornielje staat Conny Bieze als jurist en econoom haar mannetje op verschillende dossiers. Hij roemde het plezier en de inzet waarmee de gedeputeerde politiek bedrijft: "Al na drie dagen als gedeputeerde je eerste weg openen is voor mij een teken van daadkracht".

Vereerd
Conny Bieze reageerde verrast maar verheugd op de onderscheiding: "Ik had het zeker niet verwacht, maar voel mij zeer vereerd. Ik heb mij de afgelopen zestien jaar met heel veel plezier ingezet voor de provincie Gelderland en hoop dat als gedeputeerde voor Mobiliteit, Economie en Milieu nog heel lang te mogen blijven doen."

Achtergrond
Conny Bieze (1957, Twello) is sinds april 2011 namens de VVD gedeputeerde bij de provincie Gelderland. Voor zij gedeputeerde werd, had Conny Bieze twee periodes als Statenlid voor de VVD achter de rug. In december 2010 nam zij het fractievoorzitterschap van Jan Markink over. Na haar studie rechten, is ze enige jaren docent economie geweest en was zij acht jaar raadslid van Voorst. Daarnaast was zij zelfstandig ondernemer en runde zij met haar echtgenoot een makelaarskantoor.