Ingezonden persbericht


Kwik-Fit creëert transparantie in autoruitservice

Samenvatting
Met de introductie van het objectieve Audatex systeem voor autoruitcalculatie geeft Kwik-Fit openheid over de opbouw van de prijs en montage van een autoruit. Naar verwachting zal deze toenemende transparantie leiden tot lagere ruitprijzen. Daarnaast staat Kwik-Fit garant voor de kwaliteit aangezien de Audatex Ruitcalculatie exact aangeeft welke ruit moet worden gemonteerd. Details

Prijsverschil in autoruiten

Een autoruitprijs verschilt bij iedere aanbieder waarbij de verschillen tot honderden euro's kunnen oplopen. Tros Radar wijdde eind 2010 nog een uitzending aan de ondoorzichtige markt in autoruitservice. Het is voor klanten vaak onduidelijk wat de ruitprijs is, wat de montage kost en waarvoor toeslagen worden berekend. Hierdoor kan de klant moeilijk prijzen vergelijken. Kwik-Fit Glas brengt hier verandering in en zet een transparante autoruitservice in de markt. De markt van autoglas voor personen- en bestelauto's bedraagt zo'n ¤ 220 miljoen.

Kwik-Fit Glas launching partner van Audatex

Het Audatex systeem is een wereldwijd bekende dienst van ABZ, onderdeel van Solera Inc, en biedt de verzekeringssector en schadesector calculatiemethodes voor het vaststellen van schadebedragen bij autoschade. Audatex gebruikt hiervoor objectieve gegevens. Kwik-Fit Glas is de eerste glasketen die gebruikmaakt van Audatex, met de ABZ dienst 'Audatex Ruitcalculatie'. Peter van den Heuvel, CEO van ABZ, hierover: "Wij zijn verheugd dat we als onafhankelijke partij, en met Kwit-Fit als launching partner, nu ook onze expertise en ervaring kunnen inzetten voor de glasmarkt. Audatex Ruitcalculatie draagt bij aan schadelastbeheersing, transparantie en efficiency in bedrijfsprocessen." Algemeen directeur van Kwik-Fit, Martin Post: "Er zijn zo'n 8000 verschillende autoruiten. Met Audatex weten wij op basis van slechts het kenteken welke autoruit moet worden geplaatst. Klanten zijn er bij Kwik-Fit dus zeker van dat de juiste ruit wordt geplaatst." Kwik-Fit denkt verzekeraars en leasemaatschap pijen enthousiast te krijgen voor de Audatex Ruitcalculatie omdat deze tot een grotere transparantie zal leiden. De eerste reacties zijn positief volgens Martin Post: "Het zit in onze genen om marktverandering te creëren en autoservice transparanter te maken. Eerder deden we dit voor banden, apk en onderhoud. Autoruiten zijn nu aan de beurt." Kwik-Fit Glas verwacht de komende jaren met meer dan 20% per jaar te groeien.

Over Kwik-Fit

Veertig jaar na de oprichting is Kwik-Fit uitgegroeid tot de grootste autoserviceketen van Europa met 2.300 servicepunten en 11.000 medewerkers. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk, een onderdeel van de holding Kwik-Fit Europe B.V. Nederland telt momenteel 180 Kwik-Fit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam Kwik-Fit. In Frankrijk opereren de vestigingen onder de naam Speedy.