Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Software AG neemt in-memory- en cloud-specialist Terracotta Inc. over


· Terracotta levert toonaangevende in-memory-technologie voor transactie-intensieve applicaties en cloud-diensten.


· Terracotta is eigenaar van de de facto caching-standaard voor Enterprise Java, dat bij meer dan een miljoen Java-ontwikkelaars in gebruik is.


· Portfolio Terracotta basis voor in-memory- en cloud-aanbod van Software AG.


· Gecombineerd portfolio zorgt voor omzetstijging binnen bestaande klantenkring en vergroot mogelijkheden bij nieuwe zakelijke klanten.


· Software AG krijgt toegang tot grote open source-community van Terracotta.

Den Haag, 23 mei 2011 ­ Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) neemt Terracotta Inc. over. Hierdoor is Software AG in staat om innovatieve cloud-oplossingen te leveren. Bovendien kan het de prestaties en schaalbaarheid van zijn Business Process Excellence-oplossingen drastisch verbeteren. Het productportfolio van Terracotta bestaat uit toonaangevende in-memory-technologie. Deze is de de facto caching-standaard voor Enterprise Java. De Terracotta-technologie vormt de basis voor de cloud-oplossingen van Software AG. Met een in-memory-datatoegang die duizend keer sneller is dan databasetoegang, beschikt Software AG over de mogelijkheid om meer omzet te genereren onder bestaande en nieuwe klanten. Deze technologie maakt het mogelijk om veel grotere Business Process Excellence-projecten te ondersteunen, waarin complexe event-processing, mobiele technologie, cloud-distributie en virtualisatie een rol spelen. De overname breidt ook het bedrijfsmodel van Software AG uit door de toegang tot e en grote en bloeiende open source-community.

Terracotta is opgericht in 2003. Het bedrijf is niet-beursgenoteerd en telt 55 medewerkers die actief zijn in ontwikkelcentra in San Francisco (VS) en New Delhi (India). De open source-technologie van Terracotta is al meer dan 500.000 keer ingezet bij bedrijven, waaronder de meeste Fortune 2000-ondernemingen.Terracotta ondersteunt zo de meest gebruikte software voor wat betreft applicatiebeschikbaarheid, beschikbaarheid en prestaties.

De overname versterkt het marktleiderschap van Software AG in Business Process Excellence. Terracotta verzorgt de in-memory-technologie in het toekomstige productportfolio van Software AG. Deze technologie ondersteunt een sterk schaalbaar portfolio en maakt een breder gebruik van de producten van Software AG onder extreme applicatiecondities mogelijk. Klanten hebben toegang tot de meest geavanceerde technologie voor het analyseren van grote hoeveelheden data op een kosteneffectieve manier. Dit zorgt voor cruciale realtime informatievoorziening en voor inzicht in, en controle over bedrijfsprocessen en bedrijfsvoering.

"De integratie van de Terracotta-technologie met ons productportfolio is een belangrijke stap. Die zorgt ervoor dat onze klanten profiteren van de samensmelting van cloud computing, het mobiele web, complexe event-processing en realtime samenwerking op basis van hoge prestaties en schaalbaarheid", zegt dr. Wolfram Jost, CTO van Software AG. "Software AG steunt ook de open source-communities van Terracotta volledig in het verder ontwikkelen van hun nieuwe-generatie in-memory-technologie."

De mogelijkheid om het verwerken van grote hoeveelheden data te verdelen over flexibele, modulaire en geografisch verspreide architecturen, stimuleert de acceptatie van het cloud-concept. Deze ontwikkeling transformeert Software AG op de middellange termijn in een Platform-as-a-Service-leverancier (PaaS). De technologie voorziet in een in-memory-opslag van meer dan een terabyte. Dit biedt klanten enorme voordelen in termen van applicatie- en systeembeschikbaarheid en -schaalbaarheid.

"De combinatie van Software AG en Terracotta biedt de klanten van beide bedrijven veel voordelen door een compleet softwareaanbod dat zorgt voor de prestaties en schaalbaarheid die nodig zijn in private en publieke cloud-infrastructuren", zegt Amit Pandey, CEO van Terracotta. "Terracotta en Software AG blijven investeren in hun technologieën en steunen de zeer actieve open source-communities Ehcache en Quartz."

Software AG verwacht de eerste gecombineerde producten in het vierde kwartaal van 2011 te presenteren. De op de cloud gebaseerde Platform-as-a-Service-oplossing komt naar verwachting in 2012 op de markt.

De transactie is goedgekeurd door de Raad van Toezicht van Software AG. De definitieve overname is nog afhankelijk van onder meer toestemming van toezichthouders. De definitieve overeenkomst wordt in juni 2011 verwacht.

# # #

Over Terracotta Inc.
De softwareoplossingen van Terracotta Inc. bieden hoge prestaties en schaalbaarheid van bedrijfsapplicaties. Het bedrijf is een erkend innovator in caching-technologieën. De nieuwste doorbraak is BigMemory(TM) die Java garbage collection voorbijstreeft en caches van meer dan een 1 terabyte mogelijk maakt. BigMemory en het Terracotta-vlaggenschip Enterprise Ehcache breiden de mogelijkheden van Ehcache uit. De open source-technologie van Terracotta is al meer dan 500.000 keer ingezet bij bedrijven, waaronder de meeste Fortune 2000-bedrijven. Terracotta ondersteunt zo de meest gebruikte software voor applicatieschaalbaarheid, beschikbaarheid en prestaties. Voor meer informatie: www.terracotta.org.

Over Software AG
Software AG is wereldwijd toonaangevend in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste high-performance transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en de eerste B2B-server en het SOA-integratieplatform webMethods.

We bieden onze klanten end-to-end Business Process Management (BPM)-oplossingen met de laagste Total-Cost-of-Ownership en hoog gebruiksgemak. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural, CentraSite en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio met ondersteuning van processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en aanverwante diensten.

Software AG boekte in 2010 een omzet van 1,1 miljard euro; er werken meer dan 5.600 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd ruim 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). Meer informatie is te vinden via www.softwareag.com. Voor meer informatie: