Ingezonden persbericht


Open WK Amsterdam mede mogelijk gemaakt door verenigingen Middenmeer

Al maanden zijn teams zich aan het voorbereiden voor het Open WK Amsterdam dat dit jaar opnieuw wordt gehouden op 4 en 5 juni op Sportpark Middenmeer. Het grote voetbal evenement is de afgelopen 10 jaar ingeburgerd in de harten van alle liefhebbers van het Open WK Amsterdam. Jaarlijks zijn er 1500 voetballende deelnemers die strijden in de drie categorieën, te weten dames, heren en jeugd. Daarnaast is er een divers programma aan culturele optredens en verschillende cateraars die heerlijke gerechten uit eigen land presenteren. Heel bijzonder zijn ook de 30.000 bezoekers die van het evenement elk jaar een feest maken. Met meer dan 50 deelnemende nationaliteiten is het Open WK Amsterdam met recht een maatschappelijk cultureel evenement te noemen.

Sinds 2004 wordt dit toernooi in Amsterdam Oost georganiseerd, op Sportpark Middenmeer om precies te zijn. Er wordt gevoetbald op de voetbalvelden van ASV Fortius, AVV TOG, AVV Zeeburgia, Real Sranang en TOS-Actief. De honk- en softbalvereniging OVVO is hiervan de enige die geen voetbal herbergt op het terrein. Met de centrale ligging van het honkbalveld zijn zij al sinds jaar en dag gastheer van het evenemententerrein. Podium, horecagelegenheden zijn op en naast het honkbalveld te vinden.

'In eerdere jaren stond het hele softbalveld vol met cateraars, podia en sport-en-spel-activiteiten. 'De cateraars staan sinds twee jaar op het grasveld ernaast, dit om te voorkomen dat er schade wordt toegebracht aan het honkbalveld' aldus Vadym Zellner, directeur van het Open WK Amsterdam. De honk- en softbalcompetities lopen namelijk door in de zomer en het terrein moet dus na het evenement goed worden opgeleverd.

De organisatie van het Open WK Amsterdam heeft dit jaar ook bij de verenigingen om een financiële gunst moeten vragen vanwege de financiële crisis. Zonder deze steun van de verenigingen was het bijna onmogelijk om het toernooi door te laten gaan. Zij stellen wederom al hun kleedkamers ter beschikking, zorgt OVVO voor het evenementen terrein en herbergt TOG alle vrijwilligers. De ruim 40 landenteams hebben door deze samenwerking elk een eigen kleedkamer bij één van de clubs. De voetbalvelden worden ter beschikking gesteld door Stadsdeel Oost.

'Vrijdagavond leveren de verenigingen hun kleedkamers netjes op, zodat wij die op zaterdagochtend aan de teams kunnen toebedelen. Op zondagmiddag/avond hebben wij alle sleutels weer in onze handen, zorgen er voor dat alle kleedkamers weer netjes zijn en leveren de sleutels vervolgens weer in. Al jaren een succesvolle samenwerking.' Aldus Dennis Berk, sinds 2007 betrokken bij de organisatie van dit evenement.

Over het Open WK Amsterdam

Al meer dan 10 jaar brengt de Stichting Samen in Amsterdam (voorheen stichting WK Amsterdam) kleurrijk Nederland bij elkaar vanuit gemeenschappelijke passies. Dit doet zij door in samenhang activiteiten aan te bieden op het terrein van sport,cultuur en wereldkeuken. Deze activiteiten zijn de ingrediënten die verschillende bevolkingsgroepen bereikt en bij elkaar brengt.

Het Open WK Amsterdam word gespeeld door veelal amateur voetballers die op deze manier toch dichtbij het gevoel kunnen komen van het echte WK.

De wereldkeuken zorgt voor een variëteit aan gerechten die door professionele cateraars worden aangeboden. Dit jaar worden deze cateraars beoordeeld door een professionele jury onder leiding van Iens Boswijk, bedenker en directeur van IENS.

Einde bericht