Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Delft, 23 mei 2011

Ook na Meimaand Fietsmaand nog fietsplezier in Zuid-Holland

De Meimaand Fietsmaand loopt ten einde, maar ook in de komende maanden kunnen fietsliefhebbers hun hart nog ophalen in Zuid-Holland. Van een pannekoekenfietstocht door Midden-Delfland tot een vaar- en fietsavontuur in de Biesbosch: op www.fietseninzuidholland.nl zijn de leukste fietsroutes uit de regio verzameld.

De leukste fietsroutes
Wie er de komende tijd met de fiets op uit wil, vindt op de website de leukste themaroutes van Zuid-Holland. U fietst langs de Zuid-Hollandse molens, geniet van een smultour of gaat trappend door de mooiste natuurgebieden van de regio. Van elke route wordt een korte beschrijving gegeven en van veel routes kan direct een routefolder worden uitgeprint. Ook kunnen verschillende routefolders worden gedownload naar een GPS-apparaat. Voor wie graag zelf zijn route langs de Zuid-Hollandse fietsknooppunten uitstippelt, biedt de website een handige fietsrouteplanner.

Evenementenagenda en fietstips
Naast leuke fietsroutes zijn op de site ook praktische fietstips te vinden. Zo is er een evenementenagenda met alle fietsmeerdaagsen en andere fietsevenementen in de provincie. Via de site kunnen fietsarrangementen geboekt worden en u vindt er tips over fietsvoorzieningen, zoals oplaadpunten voor elektrische fietsen, fietsverhuuradressen en handige startlocaties zoals de Toeristische Overstap Punten (TOP's).

Start de route bij een TOP
Verspreid door het Groene Hart liggen handige startlocaties voor een fiets- of wandeltocht. Bij deze Toeristische Overstap Punten (TOP's) kunnen recreanten de auto parkeren en een keuze maken uit verschillende bewegwijzerde of beschreven routes langs de mooiste plekjes van het Groene Hart. Via www.fietseninzuidholland.nl is een overzicht te vinden van alle TOP-locaties, de bijbehorende routes en de bezienswaardigheden in de omgeving.



Ingezonden persbericht