Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond PERSBERICHT

Nieuwegein, 23 mei 2011

Danny Arribas tekent bij Pittsburgh Pirates

Danny Arribas (PSV) heeft overeenstemming bereikt met de Pittsburgh Pirates. Arribas zet komende week zijn handtekening onder het contract. Hij is daarmee de eerste speler uit het Bixie Baseball programma die de stap naar professioneel honkbal maakt. De jonge Brabander was afgelopen week in de Dominicaanse Republiek om voor de ogen van de topscouts van de Pittsburgh Pirates een try-out te doen.

Arribas maakte veel indruk bij de try-out voor het MLB camp in Haarlem deze maand. Het MLB camp is een trainingsstage van drie weken waar alleen de grootste talenten van Europa de kans krijgen om onder leiding van oud-Major League spelers zich in de kijker te spelen voor Major League organisaties. Pirates' scouts Martijn Nijhoff en Tom Randolph ondernamen actie en wisten een try-out in de Dominicaanse Republiek af te dwingen. Resultaat van de try-out in Zuid-Amerika is de handtekening van Arribas onder het profcontract.

Danny Arribas (oorspronkelijk van Twins Oosterhout) heeft het volledige opleidingstraject van de Bixie Baseball Academie doorlopen. In 2009 en 2010 werd hij geselecteerd voor AAA (Jong-Oranje). In 2010 maakte hij indruk door de beste slagman aan Nederlandse zijde op het WK te zijn. Arribas was zelfs de op 5 na de beste slagman van het hele WK.

In zes jaar tijd heeft Danny zich van een klein aspirantje ontwikkeld tot een volwassen, slimme en enorm capabele honkballer. Op 15-jarige leeftijd zorgde de vele en goede trainingsarbeid van Danny ervoor dat hij al zijn debuut kon maken op 1e klasse niveau (nu Overgangsklasse). Op zijn 18e werd hij een vaste waarde en dragende speler van PSV1.