Ingezonden persbericht


Persbericht

Theatergroep DOX steunt War Child

een euro per verkocht kaartje van 'INdeWAR' naar ontwikkelingsorganisatie

Utrecht, 23 mei 2011 - Theatergroep DOX, de maker van de Zilveren Krekel-winnende voorstellingen 'La Vie C'est Drôle' en 'Couple-Like #2', komt in juni 2011 met de nieuwe theatervoorstelling 'INdeWAR'; een explosief, scherp en dynamisch stuk over oorlog door de ogen van jongeren die nooit een 'echte' oorlog mee hebben gemaakt. Omdat War Child juist in het echte leven haar uiterste best doet om kinderen uit oorlogen te halen, d oneert Theatergroep DOX een deel van de kaartverkoopopbrengst van 'INdeWAR' aan War Child.

War Child zet zich al jaren in voor kinderen in oorlogsgebieden. Miljoenen kinderen groeien op in een oorlog. Ze worden geconfronteerd met geweld, verlies en verwoesting. Kinderen die een oorlog meemaken kunnen zich niet op een normale manier ontwikkelen. Kinderen horen nooit thuis in oorlog. Ze hebben het recht op te groeien in vrede. Zowel tijdens als na gewapende conflicten moeten kinderen en jongeren in een veilige omgeving op een gezonde manier opgroeien en zich ontwikkelen.

Dat is de missie en het werk van War Child. Het sluit ook naadloos aan bij het verhaal van INdeWAR, en daarom is een donatie aan War Child eigenlijk een kwestie van één en één bij elkaar optellen. Van alle verkochte kaartjes gaat 1 euro per kaartje naar War Child. Van alle verkochte schoolvoorstellingen van INdeWAR gaat nog eens 10% van de totale opbrengst naar de ontwikkelingsorganisatie.

Op zondag 12 juni wordt bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgebracht. Dit bedrag wordt direct na de laatste voorstelling door middel van een cheque overhandigd aan War Child. Zo heeft de voorstelling haar doel dubbel bereikt: het publiek wordt getrakteerd op een messcherpe voorstelling die je aan het denken zet over oorlog, en Theatergroep DOX steunt de kinderen die echt in oorlogsgebieden moeten leven.

Kaarten voor 'INdeWAR' zijn via internet of de VVV in Utrecht te koop en kosten ¤11,- per stuk, of ¤8,50 met CJP-korting, incl. servicekosten. 'INdeWAR' wordt gespeeld van 1 t/m 12 juni 2011 in de Reuzenhal in Utrecht.