Persbericht

Progress Software introduceert de Responsive Process Management 2.0 suite ~ Nieuwe browser-gebaseerde visualisatie-, analytics-, modelering- en simulatie-tools versterken de interactieve interface ~

Rotterdam, 23 mei 2011 - Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), een leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, heeft de tweede grote release van de revolutionaire Progress® Responsive Process Management (RPM) suite aangekondigd. De RPM R2.0 suite biedt ondernemingen een krachtige software-oplossing die hen helpt om veranderingen aan te brengen in hun bedrijfsprocessen in reactie op patronen die toekomstige business events signaleren, zoals kansen en bedreigingen. Dit stelt ondernemingen in staat om een betere bedrijfsprestatie te realiseren. De nieuwe RPM R2.0 suite bestaat uit een eenvoudig te gebruiken, browser-gebaseerde, interactieve interface, genaamd de Progress Control Tower, in combinatie met Progress Actional® Business Transaction Management- (BTM), Progress Apama® Complex Event Processing- (CEP) en Progress Savvion® Busin ess Process Management(BPM)-platformen.

De RPM R2.0 suite biedt IT-professionals en zakelijke gebruikers een onbeperkt inzicht in omvangrijke, afzonderlijk datasilo's en maakt het bovendien mogelijk om events die potentieel van invloed zijn op de onderneming te correleren, analyseren en hierop te anticiperen. Even belangrijk zijn de mogelijkheden die gebruikers worden geboden om verbeteringen aan te brengen aan bedrijfsprocessen zonder hun IT-infrastructuur te verstoren of bestaande systemen te vervangen. Deze uitgebreide functionaliteit wordt beheerd via de geavanceerde Progress Control Tower R2.0.

"Wij bieden zakelijke oplossingen die ondernemingen helpen om doorslaggevend niveau van operationeel reactievermogen te bereiken binnen iedere laag van de organisatie", stelt Richard D. Reidy, president en chief executive officer bij Progress Software. "De innovatieve RPM 2.0 suite biedt leidinggevenden proactief inzicht in en controle over kritische bedrijfsprocessen, zakelijke gebeurtenissen en transacties. Hiermee bereiken zij een operationeel reactievermogen dat nog niet eerder mogelijk was."

Als eerste binnen de industrie biedt de nieuwe en volledige interactieve Progress Control Tower R2.0 ongeëvenaarde rijke visualisatie, interactieve analytics en intuïtieve drill-down binnen live en historische data en features. Het biedt een schat aan relevante Key Performance Indicatoren (KPI's) en bedrijfsinformatie.

"Ondernemingen die event-gedreven systemen ontwikkelen om systematisch te anticiperen op problemen en kansen, zijn op zoek naar methoden om snel te identificeren wat zij niet weten en te verifiëren wat zij wel denken te weten", stelt Maureen Fleming, vice president van IDC's business process management- en middleware-programma's. "Door uitgebreide analytics te combineren en zodoende nieuwe patronen van kansen en bedreigingen te ontdekken, deze vervolgens te vertalen naar een model, te testen en in real-time te monitoren, ontstaat een proactieve methode om het onbekende te veranderen in het bekende en hiervan te profiteren."

Er zijn verschillende nieuwe toevoegingen binnen Progress Control Tower R2.0, zoals:
* krachtige, nieuwe organisatiebrede oplossingen voor samenwerking (blogs, wiki's, kalenders en documentuitwisseling);
* uitgebreide verbeteringen van bedrijfsprocessen, waaronder webgebaseerde gezamenlijke modellering;
* een unieke, nieuwe functie die zakelijke gebruikers onbegrensde mogelijkheden biedt om processen, gebeurtenissen en transacties te doorgronden en updates te initiëren voor alle views binnen hun portal. Zij kunnen deze vervolgens koppelen aan de gegevens die zij nodig hebben om verschillende procestrends, nieuwe winstkansen en potentiële bedreigingen zichtbaar te maken;
* aanpasbare, portaalgebaseerde mash-ups die content vanuit meerdere bronnen, zoals alerts, sociale media, interne en externe data en interactieve analytics combineert. Hiermee beschikken bedrijfsanalisten over rolgebaseerde, multi-view interfaces die zijn afgestemd op hun persoonlijke wensen.

Bovendien biedt een krachtige objectgebaseerde, multi-proces en multi-scenario modellering- en simulatieomgeving de mogelijkheid om nieuwe bedrijfsprocessen te creëren en bestaande processen te verbeteren, zodat zij snel ontworpen, geverifieerd en verbeterd kunnen worden voor implementatie.

"Een studie die wij hebben laten uitvoeren door een onafhankelijk onderzoeksbureau toont aan dat 74% van ondervraagde ondernemingen de informatiestromen binnen de onderneming significant ziet toenemen", stelt Dr. John Bates, chief technology officer bij Progress Software. "Daarnaast blijkt dat 67% van de ondernemingen eerder door klanten op problemen geattendeerd wordt, dan dat zij hier zelf achter komen. Ruim 89% van de ondernemingen kan niet een totaaloverzicht krijgen van de bedrijfsprestaties, omdat de processen verspreid zijn over meerdere, afzonderlijke systemen. Wij hebben de Progress Responsive Management suite ontwikkeld om deze problemen op te lossen. Met Progress Control Power kunnen leidinggevenden patronen herkennen die een indicatie geven van mogelijke kansen of bedreigingen die aan het ontstaan zijn. Zij kunnen direct en adequaat en tijdig reageren, waarmee het risico wordt verkleind, bedreigingen worden omzeild of de omzet kan worden verhoogd."

"De afgelopen jaren hebben bedrijven de mogelijkheid gekregen om gebruik te maken van uitgebreide en eerder niet beschikbare, rijke databronnen", vervolgt Bates. "Tegelijkertijd is het bedrijfsleven enorm veranderd. Meerdere afdelingen zijn betrokken bij een proces en de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de front-end van de organisatie eisen snellere reactietijden. De Responsive Process Management suite biedt zowel de business als IT een snellere, eenvoudigere manier om informatie te ontdekken gecombineerd met de mogelijkheid om actie te ondernemen op basis van dit inzicht. Hiermee kunnen zij anticiperen op de eisen van de business en de concurrentie een stap voor blijven."

Progress biedt bovendien industriespecifieke solution accelorators als aanvulling op de Progress RPM suite voor de financiële sector en communicatie-industrieën. Solution accelerators faciliteren de implementatie van kritische industriespecifieke functionaliteit waarmee een snellere time-to-value en ROI gegarandeerd is.