Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WALT DISNEY PICTURES 'PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES ' VERBREEKT ALLE DISNEY RECORDS

Nederland massaal in de rij voor vierde Pirates film

Hoofddorp, 23 mei 2011 - PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES heeft in het eerste weekend alle Disney records verbroken, door de grootste openingsweekend recette ooit te behalen voor een Disney release, met een boxoffice van ¤ 2.296.000,- (donderdag t/m zondag exclusief previews). Inclusief previews zegeviert de film met een boxoffice van ¤ 2.707.000,-.

Ruim 279.000 mensen zagen de afgelopen vijf dagen de nieuwe avonturen van kapitein Jack Sparrow en zijn bemanning. Daarmee zeilt PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES binnen op de tweede plaats van de beste openingsweekenden aller tijden in Nederland.

Wereldwijd ging de film in première en overal is dit vierde deel een doorslaand succes. De totale wereldwijde boxoffice van het afgelopen weekend wordt geschat op $346 miljoen. Dit betekent dat dit de grootste internationale opening in de filmgeschiedenis ooit is (buiten de USA). De boxoffice van de PIRATES OF THE CARIBBEAN filmfranchise is wereldwijd de grens van drie miljard dollar gepasseerd. Disney heeft ook een volledige lijn van Pirates gethematiseerde producten gelanceerd waaronder een Lego videogame, Lego bouwsets, boeken en kleding.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES draait vanaf 18 mei 2011 jl. in de Nederlandse bioscopen. Dit vierde deel is de allereerste 'Pirates of the Caribbean' film die in 3D te zien is. In deze nieuwste film van producent Jerry Bruckheimer en regisseur Rob Marshall keert Johnny Depp terug als kapitein Jack Sparrow. De eigenaardige doch charmante kapitein komt terecht in een onverwachts avontuur dat naar de legendarische Fountain of Youth leidt. Een vrouw uit zijn verleden (Penélope Cruz) dwingt hem aan boord te gaan van de Queen Anne's Revenge, het schip van de geduchte piraat Blackbeard (Ian McShane).

The Walt Disney Company (TWDC) is het nummer één entertainmentmerk van de wereld. Daarnaast is het bedrijf terug te vinden in de top tien van 's werelds grootste en sterkste merken. TWDC bestaat uit vijf onderdelen waaronder parcs en resorts, studio's, merchandise, interactive en tv- en mediadistributie. TWDC Benelux maakt onderdeel uit van TWDC Europe, Middle-East en Africa (EMEA) dat actief is in 23 landen met meer dan 5500 werknemers.




Ingezonden persbericht