Gemeente Oldebroek


Dorpskantoor in Wezep moet open blijven!

Wij vinden dat het dorpskantoor in Wezep open moet blijven. Het college heeft - als bezuinigingsmaatregel - voorgesteld het dorpskantoor in Wezep te sluiten. De PvdA is het daar niet mee eens. Zo'n drastische verslechtering van de dienstverlening aan de inwoners vinden wij niet acceptabel.

5132 producten
Sinds 2006 hebben we een dorpskantoor in Wezep. Waar inwoners terechtkunnen voor bijvoorbeeld hun rijbewijs, paspoort of een uittreksel uit het bevolkingsregister. Ook de jaren hiervoor konden inwoners al voor deze zaken terecht in Wezep. Dertig jaar geleden in de hulpsecretarie aan de Waterloopweg, daarna in de Oranjehof. In 2010 maakten per week 241 inwoners gebruik van de dorpskantoordiensten. Het aantal producten dat werd afgenomen betrof in 2010 in Wezep 5132. Tegenover 3867 in Oldebroek.

Thuis in Wezep
Verder kunnen inwoners ook in het dorpskantoor terecht met vragen over hun woning, over sociale voorzieningen of over zorgvoorzieningen. Dit kan bij het servicepunt Thuis in Wezep. Het doel van dit servicepunt is de sociale omstandigheden te verbeteren voor mensen die met ondersteuning thuis willen blijven wonen.

Voorkant en achterkant
Vooral voor mensen die minder mobiel zijn, is het belangrijk dat deze voorziening in onze grootste kern aanwezig is. De PvdA vindt dat de overheid dit soort voorzieningen dichtbij mensen moeten regelen. De 'voorkant' - de werkzaamheden waarbij je veel contact hebt met inwoners - moet makkelijk bereikbaar zijn.

Samenwerking Hattem en Heerde
Aan de 'achterkant' maakt het niet uit op welke plek je dingen doet. Dit kun je heel goed op een centrale plek regelen. Het maakt niet uit waar de ambtenaar zit die gaat over bijvoorbeeld het ICT-beleid van de gemeente. Op dit gebied werken we dan ook al samen met Hattem en Heerde. Dit zouden we nog veel meer kunnen doen. Op die manier kunnen we meer doen als gemeente en kost het ook minder, omdat we mensen en middelen kunnen combineren en dingen handiger kunnen doen.

Wat ons betreft gaan we dan ook snel meer samenwerken met Hattem en Heerde, zodat het dorpskantoor in Wezep open kan blijven.

Jennifer Zoombelt, Bert-Jan Dokter, Jennifer Tijssen & Jack Hellendoorn

www.oldebroek.pvda.nl
twitter.com/pvdaoldebroek
oldebroek@pvda.nl