Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Galerijen Antillenflat deels ingestort

Aan de Antillenweg 2 t/m 40 in Leeuwarden zijn maandag 23 mei rond het middaguur vijf delen van galerijen van de Antillenflat ingestort. Bij het ongeluk is niemand gewond geraakt. Er is een technisch onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak van de instorting. Hiervoor is een gespecialiseerd bureau ingeschakeld.

Het eerste doel is zorgdragen voor de veiligheid en eerste opvang van de bewoners van de flat. Alle 100 woningen van de flat zijn ontruimd. De 160 bewoners kunnen vannacht nog niet terugkeren naar hun woning. De meeste van hen overnachten in het WTC Hotel.

De flat is gedeeltelijk eigendom van WoonFriesland en van particulieren verenigd in een Vereniging Van Eigenaren (VVE). Het gebouw telt tien verdiepingen. In de vijf galerijen die naar de woningen leiden zijn gaten van enkele meters breed geslagen. De gaten bevinden zich precies in het midden van de flat. Van sommige woningen zijn de ruiten gesneuveld. De directe omgeving is afgezet en het terrein wordt vannacht beveiligd.

Er is een informatienummer beschikbaar gesteld voor vragen. Dit telefoonnummer is: 058 233 40 40. Dinsdag 24 mei is er om 11.00 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners in het WTC Hotel aan de Heliconweg 52 te Leeuwarden.