Gemeente Zwolle

Eerste zwemmer meldt zich voor hoofdzwembad

De bouw van het nieuwe hoofdzwembad aan het Rechterland op bedrijventerrein de Vrolijkheid is gestart. Wethouder Piek en de heer Hazen van Pellikaan Bouwbedrijf gaven het startsein in aanwezigheid van een wel heel vroege zwemmer.

Het zwembad opent eind 2012 de deuren en wordt het meest duurzame zwembad van Nederland. Binnenkort start de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van het hoofdzwembad.

Volop zwem- en recreatiemogelijkheden

Het nieuwe zwembad kent vele mogelijkheden. Zo krijgt het instructiebad een volledig beweegbare bodem en kan straks elk bassin afzonderlijk in gebruik worden genomen met elk hun eigen douche- en toiletruimten en kleedkamers.

Er komen twee 25 meter -wedstrijdbaden, een apart peuterbad en een recreatiebad met onder andere een glijbaan, whirlpool, wildwaterkreek en klimmuur.

Meest duurzame Nederlandse zwembad

Het zwembad zal zeer duurzaam worden. Op verzoek van gemeente Zwolle heeft Pellikaan Bouwbedrijf met installateur Hellebrekers een extra pakket duurzaamheidsmaatregelen voorgesteld met betrekking tot energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Foto: De eerste zwemmer meldt zich bij de bouwstart van het nieuwe hoofdzwembad

Aanbestedingsprocedure exploitatie

Binnenkort start de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van het hoofdzwembad. SEZZ zal de gemeente ondersteunen bij de beoordeling van de door de gemeente opgestelde aanbestedingsdocumenten (de gunningleidraad) en bij de beoordeling van de inzendingen van de kandidaat-exploitanten. SEZZ heeft besloten niet mee te doen met de aanbesteding na goed overleg met de gemeente.