Sociaal-Economische Raad

24 mei 2011

De online oproep om visies te delen over de rol van het bedrijfsleven in ontwikkelingssamenwerking heeft tientallen reacties opgeleverd. De SER-commissie die het advies voorbereidt, heeft veel waardering voor de bijdragen en de betrokkenheid bij het advies.

De commissie vroeg onder meer hoe het bedrijfsleven kan bijdragen aan een duurzame economische groei en volwaardige werkgelegenheid in ontwikkelingslanden. Ook konden de inzenders aangeven of de bedrijfsleveninstrumenten van de overheid voldoen en wat de succesfactoren zijn van partnerschappen tussen bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties. Zo'n dertig organisaties / personen die ervaring hebben met partnerschappen hebben online gereageerd op deze vragen. De ingezonden visies neemt de adviescommissie ter inspiratie mee in de voorbereiding van het advies.

Advies over ontwikkelingssamenwerking
Het kabinet heeft de SER verzocht te adviseren over de vraag hoe de samenwerking tussen bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid kan worden verbeterd om het beleid voor ontwikkelingssamenwerking effectiever te maken. Hierin staat de bijdrage aan economische groei en volwaardige werkgelegenheid in ontwikkelingslanden centraal.