Gemeente Goedereede


Presentatie Rioleringswerken 2011-2012

Rioleringswerkzaamheden Op donderdag 12 mei 2011 presenteerde de gemeente Goedereede in zalencentrum Dorpstienden te Ouddorp de rioleringswerken die ze in 2011 - 2012 in de gemeente wil realiseren. Tijdens een inloop van 19.00 uur tot 20.00 uur konden bewoners de tekeningen van de diverse uit te voeren rioleringswerken bekijken en vragen stellen. Aangezien tijdens deze inloop alle vragen van bewoners zijn beantwoord, kwam het plenaire gedeelte van deze avond om 20.00 uur te vervallen. Onderstaand treft u aan het verslag van deze presentatie.

Aanwezig namens de gemeente:
J.J. de Nooijer, sectorhoofd Grondgebiedzaken
G.J. de Blois, medewerker Beheer en Uitvoering
A. Sala, medewerker Beheer en Uitvoering

Aanwezig van/namens:
R. Bot, projectleider Advin
H. Poessé , projectleider Advin
S. v.d. Lucht, werkvoorbereider Advin

circa 25 inwoners

Verslaglegging: A. Sala

Onderstaand een overzicht van de vragen die tijdens de inloop door bewoners zijn gesteld en opmerkingen en suggesties die zijn gedaan. Deze vragen en opmerkingen hadden niet allemaal direct betrekking op het rioleringsbestek maar zullen uiteraard in behandeling worden genomen.

* Gevraagd wordt wanneer gestart wordt met de werkzaamheden. De bedoeling is dat er gestart wordt na de bouwvakvakantie. Afhankelijk van de planning van de aannemer zullen de projecten worden uitgevoerd.
Er zal gewerkt worden in de Wittestraat, in de Hazersweg (tussen de Vissersstraat en de Wittestraat) en in de Havenweg (tussen de Vissersstraat en het Smalle Einde) te Ouddorp. Hier zal de riolering worden vervangen. De oude riolering wordt verwijderd of op sommige plaatsen worden volgeschuimd.


* Waar mogelijk zullen de kolken en woningen worden afgekoppeld van de riolering. Deze gaan dan lozen op het oppervlaktewater. Zogenaamde "dode stukken" zullen niet worden afgekoppeld omdat dit problemen oplevert voor de doorstroming van het vuilwaterriool. Ook wordt zoveel mogelijk geprobeerd d.m.v. het verloop van de buizen de doorstroming te bevorderen.


* De bewoners zullen enkele weken voor aanvang van de werkzaamheden worden geïnformeerd over de startdatum en gevraagd zal worden of er ook een hemelwaterafvoer naar de gevel van het pand aangelegd mag worden voor het afkoppelen van hemelwater. In beginsel wordt door de gemeente de hemelwaterafvoer gelegd tot aan de gevel en krijgt elke woning 2 aansluitingen tot de erfgrens.


* De werkzaamheden aan de riolering zullen zoveel mogelijk worden gecombineerd met de werkzaamheden door de nutsbedrijven. Hierover worden bewoners apart geïnformeerd door de nutsbedrijven. Het combineren van werkzaamheden met nutsbedrijven is altijd lastig af te stemmen i.v.m. het aantal betrokken partijen. In principe werken de nutsbedrijven vooruit, de riolering volgt als laatste.


* Bij herstrating van de genoemde locaties zal nieuw materiaal worden gebruikt. De indeling van de wegen zal niet veranderen. Ook zal de openbare verlichting ter plaatse worden bekeken.


* Door verschillende bewoners werd aan de orde gesteld dat de snelheden van het verkeer in de Hazersweg, Wittestraat en Havenweg te Ouddorp erg hoog ligt. Gevraagd werd of hier iets aan gedaan kan worden. Ook werd geklaagd over de hoge snelheden van (grote) tractoren en vrachtwagens van plaatselijke landbouw- en grondverwerkingsbedrijven.


* Bekeken zal worden welke snelheidsbeperkende maatregelen er in betreffende straten kunnen worden aangebracht na de rioleringswerkzaamheden. Gedacht kan worden aan wegversmallingen d.m.v. paaltjes zoals in de Vissersstraat zijn aangebracht. Rekening dient gehouden te worden met de diverse uitritten. Ook zal contact worden opgenomen worden met de genoemde bedrijven om ze te attenderen op de gevaarlijke situaties die (kunnen) ontstaan wanneer deze grote voertuigen met hoge snelheid door de bebouwde kom rijden.


* Gevraagd wordt of er iets gedaan kan worden aan de overhangende heg bij Hazersweg 30. De situatie zal ter plaatse bekeken worden.


* Aandacht wordt gevraagd voor de bereikbaarheid van de bloemkwekerij aan de Hazersweg 56 tijdens de werkzaamheden. Hier moet dagelijks een vrachtwagen kunnen komen.


* Opgemerkt wordt dat de waterleidingsputjes, kolken en putranden in de Vissersstraat te laag liggen na de werkzaamheden daar. Dit was reeds bekend bij de gemeente. Wordt opgelost door het nutsbedrijf.


* Op een tweetal adressen is geen uitnodiging voor deze avond ontvangen. De brief zou huis-aan-huis bezorgd moeten zijn. Brief wordt alsnog nagestuurd.


* Het verslag van deze avond zal over enige tijd op de website van de gemeente worden geplaatst. Ook de tekeningen die deze avond zijn getoond, zullen op de site worden geplaatst.


* Bij vragen, opmerkingen en suggesties worden bewoners verzocht contact op te nemen met de gemeente.

In onderstaande PDF-documenten kunt u de tekeningen raadplegen van de rioleringswerkzaamheden 2011 - 2012:


* Riolering Havenweg te Ouddorp.pdf (1,04 MB)Lees voor
* Riolering Hazersweg te Ouddorp.pdf (1,09 MB)Lees voor
* Riolering Wittestraat te Ouddorp.pdf (1,02 MB)Lees voor
* Riolering Tuinstraat - Kerkhoflaan te Stellendam.pdf (1,03 MB)Lees Zie het origineel