Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 24 mei

Alkmaar, 24-05-2011 o 14.00 uur

Inbraak woning

Bakkum, maandag 23 mei

Op maandagmiddag werd tussen 14.30 en 16.30 uur ingebroken in een woning aan de Achterlaan. De inbrekers kwamen binnen via een WC-raampje nadat het raamhefboompje was geforceerd. Ze doorzochten de woning. De inbrekers namen een fotocamera mee.

Alkmaar, maandag 23 mei

Maandagmiddag werd tussen 14.00 en 14.30 uur ingebroken in een woning aan de Frederik Hendriklaan. De inbrekers kwamen binnen via de slaapkamerdeur aan de achterkant van de woning. De bewoonster zat op dat moment in de woonkamer. Toen de vrouw wat hoorde rende de jongeman de deur al weer uit. Hij nam een portemonnee mee.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Mishandeling

Zwaagdijk, maandag 23 mei

Op maandagavond werd rond 21.45 een 17-jarige man uit Zwaagdijk op de Hoornseweg in Hoorn aangehouden op verdenking van mishandeling. Eerder die avond kreeg hij een woordenwisseling met een vrouw uit zijn woonplaats. De man werd zo boos dat hij de vrouw een aantal keer in haar gezicht sloeg. Daarna reed hij weg op zijn fiets. De politie kreeg een tip van een buurtbewoner over de richting waarin de man was weggefietst. Hij kon hem even later worden aangehouden op de Hoornseweg. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De vrouw ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis voor behandeling van haar verwondingen.

Auto in sloot

Anna Paulowna, maandag 23 mei

Op maandagmiddag rond 14.30 uur raakten een 49-jarige bestuurster en haar 4-jarige kleindochter lichtgewond op de Noord Zijperweg. De vrouw raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en kwam met de auto in de sloot terecht. Beide raakten daarbij lichtgewond aan hun gezicht en de vrouw had last van haar heup. Ze werden ter controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Jongetje gewond bij aanrijding

Bergen, maandag 23 mei

Maandagmiddag rond 17.30 uur raakte een 7-jarige jongetje uit Bergen gewond bij een aanrijding. De jongen stak op zijn fiets vanaf een afrit plotseling de Van Blaaderenweg over. Juist op dat moment kwam een 31-jarige automobilist uit Bergen aanrijden. De bestuurder kon de jongen niet meer ontwijken en raakte hem licht met zijn bumper. Het jongetje raakte gwond aan zijn gezicht en had een lichte hersenschudding. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man mishandelt vrouw

Alkmaar, dinsdag 24 mei

Dinsdagavond werd rond 00.00 uur een 59-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Muiderwaard wegens mishandeling van zijn vrouw. De man en vrouw hadden al de hele dag ruzie. Uiteindelijk liep het uit op een schermutseling, waarbij de man de vrouw wegduwde. Hierbij bleef de vrouw haken achter de deurpost en viel met haar hoofd op de grond. Zij raakte even buiten bewustzijn. De politie hield de man in de woning aan. De vrouw werd met lichte verwondingen aan haar hoofd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.