Gemeente Leeuwarderadeel


Leeuwarderadeel ontving de "J/M Award Gezinsvriendelijkste Gemeente"

24-05-2011 14:45

Dinsdagmorgen 24 mei jl. was het een feestelijke dag voor Leeuwarderadeel. Op die ochtend kwam hoofdredacteur Evert de Vos van het opvoedblad "J/M voor Ouders" naar Stiens.

J/M heeft nl. in alle 413 gemeenten gekeken naar onderwerpen die voor gezinnen erg belangrijk zijn om er te gaan wonen. Gedacht moet worden aan aspecten zoals: zijn er goede speelvoorzieningen in de gemeente, hoe staat het met de verkeersveiligheid en voelen ze zich er wel veilig?

Leeuwarderadeel kwam - in de categorie tot 35.000 inwoners - daarbij als beste uit de bus. Voor de heer Evers reden genoeg om de bijbehorende "J/M Award Gezinsvriendelijkste Gemeente" persoonlijk te overhandigen aan burgemeester Joop Boertjens. Op het schoolplein van obs "De Jint" in Stiens vond de feestelijke uitreiking plaats. Het college is erg verheugd met de uitkomsten van het onderzoek. Daarom zijn alle kinderen van de basisscholen in de gemeente, de doelgroep van het onderzoek, die dag getrakteerd op een ijsco.

Op de foto: Burgemeester Joop Boertjens en hoofdredacteur Evert de Vos met de "J/M Award Gezinsvriendelijkste Gemeente". Leerlingen, leerkrachten van de school en de overige leden van het gemeentebestuur waren getuige van de feestelijke uitreiking. (foto: Tea Geertsma, gemeente Leeuwarderadeel)

---