Provincie Utrecht

Voorontwerp Provinciaal Inpassingsplan Ruimte voor de Lek ter inzage

Het voorontwerp van het Provinciaal Inpassingsplan voor Ruimte voor de Lek ligt van 2 juni tot en met 13 juli 2011 ter inzage. Het inpassingsplan is het planologisch juridisch kader (provinciaal bestemmingsplan) voor de aanpassingen langs de Lek die nodig zijn om de veiligheid in het rivierengebied te garanderen. Deze aanpassingen zijn bijvoorbeeld het verlagen en doorgraven van zomerkaden en de aanleg van geulen in de uiterwaarden.

De veiligheidsdoelstelling wordt gecombineerd met het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het gebied. Er komt meer natuur en de belevingswaarde van het gebied zal groter worden door onder andere de aanleg van wandelpaden en uitzichtpunten en het weer zichtbaar maken van de oude haven van Vianen. Ook hiervoor biedt het inpassingsplan het kader.

Het MER (milieueffectrapport) wordt gelijktijdig met het voorontwerp inpassingsplan ter inzage gelegd. In het Milieueffectrapport zijn de milieueffecten beschreven die de aanpassingen hebben op de omgeving. Verschillende varianten komen hierin aan de orde. Op het MER kunnen zienswijzen ingediend worden die vervolgens afgewogen worden in de procedure van het Provinciale Inpassingsplan.

Op 29 juni vindt een hoorzitting plaats voor alle belangstellenden.

Voor persinformatie:
kato.marijs@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 70 / 06 18 30 05 10

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11