Provincie Noord-Holland

Provincie stimuleert beleid voor Wonen, Welzijn en Zorg

24 mei 2011 -

De provincie Noord-Holland heeft subsidie toegekend aan projecten in Beverwijk, Huizen en Bergen. De provincie stimuleert zo gemeenten en andere partijen om invulling te geven aan het beleid voor Wonen, Welzijn en Zorg.

De Steenhouwerij van Stichting SIG - Beverwijk
In de gemeente Beverwijk worden vierentwintig 24-uurs zorgwoningen gebouwd. Ook worden 10 appartementen gebouwd voor startende jongvolwassenen die zelfstandig wonen, maar waarbij oproepbare zorg of ondersteuning op de achtergrond mogelijk is. Naast de woningen komt er op de kop van het gebouw ook een winkeltje (Creasig) waar de bewoners kunnen werken. In de winkel wordt samengewerkt met winkeliers uit de regio. De cliënten werken niet alleen in de winkel, ze vervaardigen ook zelf producten voor speciale gelegenheden die verkocht kunnen worden. Het winkeltje vervult hiermee de functie van dagbesteding en bewoners komen dagelijks met buurtbewoners in contact. Subsidie: EUR 200.00.

De Tuin van Stichting De Alliantie - Huizen
In de gemeente Huizen staat een appartementencomplex met 70 woningen, waarin zowel senioren, cliënten van het RIBW (begeleid wonen voor mensen met een psychische beperking) als bewoners van zorgorganisatie Koninklijke Visio (voor mensen met een visuele beperking) wonen. Op het terrein dat tussen deze woningen in ligt, wordt een tuin aangelegd. De tuin wordt een prettige, rustige omgeving en zorgt dat de verschillende bewoners en hun naasten op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Stichting de Alliantie wil hiermee de kennis over elkaars leefwereld vergroten. Subsidie: EUR 200.000.

Eigentijds ouder worden van Stichting de Marke -Bergen Stichting de Marke gaat in de gemeente Bergen 66 levensloopbestendige woningen realiseren. Het gaat om kleinschalige woonvormen voor mensen met een psychische of lichamelijk beperking (in totaal 60 plaatsen), woningen geschikt voor `short stay's' en intensieve thuiszorg in de omliggende wijken. Het dienstencentrum dient als multifunctionele ruimte, geschikt voor participatie, ontmoeting en (culturele) activiteiten. Het resultaat is een dienstencentrum in een woon- en servicezone waarin alle facetten voor ontmoeting, participatie, welzijn, zorg en dagbesteding terugkomen voor zowel bewoners als omwonenden in Bergen en bezoekers. Subsidie: EUR 150.000.

In 2012 wordt de uitvoeringsregeling Wonen, Welzijn en Zorg nog eenmaal opgesteld. Aanvragen kunnen ingediend worden tussen 1 januari en 1 maart 2012.

---