Gemeente Zwijndrecht

Bewoners geven voorkeur aan groen boven parkeerplaatsen

Bewoners geven voorkeur aan groen boven parkeerplaatsen

In ons vorige artikel hebben wij gevraagd om te reageren op de stelling "lever groen in ten gunste van parkeerplaatsen". Tachtig procent van de mensen die op deze stelling gereageerd hebben, wil géén groen inleveren voor parkeerplaatsen. Ondanks de parkeerproblemen die er zijn, geven zij toch de voorkeur aan groen- en speelruimte. Hieruit blijkt maar weer dat de bewoners veel waarde hechten aan groen in de wijk.

De parkeerproblemen zijn daarmee niet opgelost en de vraag is ook of dit zal lukken. Binnenkort is de parkeerproblematiek in ieder geval een onderwerp van gesprek met de gemeente.

Terugblik Koninginnedag

image Dat groen en ruimte ook voor het wijkplatform belangrijk zijn, bleek maar weer eens tijdens Koninginnedag. Toen konden we gebruikmaken van de speelruimte tussen de Trompetstraat en de Refter. De kinderen uit de wijk hadden zich hier verzameld met hun versierde fietsen. Onder een strak blauwe hemel gingen om kwart over tien de rood-wit-blauwe ballonnen de lucht in. Hierna trok onder aanvoering van het juniorenkorps van Jong-Holland de optocht door de wijk. Bij terugkomst verzorgden het junioren - en het inmiddels "opgetrommelde" seniorenkorps - van Jong-Holland een spetterende show. Bewoners uit de nabij gelegen woningen hingen uit de dakramen om alles goed te kunnen zien en horen. Uiteraard hadden wij deze bewoners vooraf schriftelijk op de hoogte gebracht van dit evenement. Na afloop werden er nog drie prijzen uitgedeeld voor de mooist versierde fietsen. Ook voor de ballonnen die het verste zullen komen, worden er nog prijzen uitgedeeld. Dankzij het schitterende weer, de grote opkomst en de mooie locatie kunnen wij spreken van een geslaagde activiteit. De foto's en de uitslagen van de versierdefietsen- en van de ballonnenwedstrijd kunt u vinden op www.wphoa.nl.

De beschikbare speelruimte in de wijk kan naar de mening van het wijkplatform wel meer en beter benut worden. In overleg met de gemeente bekijken wij dan ook of het mogelijk is om dit jaar een aantal sport- en spelactiviteiten te realiseren voor de jeugd in onze wijk. Zodra hierover meer bekend is, maken wij dit bekend op onze site www.wphoa.nl en met flyers. Ook willen wij dit jaar met een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget één van de speeltuinen in onze wijk aanpakken. Binnen de reguliere onderhoudsbudgetten van de gemeente is daar niet of nauwelijks ruimte voor.

Wijkplatform Heer Oudelands Ambacht

Samen werken aan jullie wijk!