Raad van State


Persagenda


dinsdag 24 mei 2011

10.00 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel heeft verleend voor een horecagelegenheid aan de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel. Het gebouw van in totaal 950 m2 zal bestaan uit twee verdiepingen. Ook wordt een terras aangelegd. Omdat het bestemmingsplan horeca op deze locatie niet mogelijk maakt, heeft het gemeentebestuur ook vrijstelling van het plan verleend. De Stichting Coherente en een inwoner uit Ouderkerk aan de Amstel kwamen eerder bij de rechtbank Amsterdam in beroep. Zij hebben bezwaar tegen de omvang van de horecagelegenheid. Ook zijn zij het niet eens met de mogelijkheid om zalen te verhuren. Verder vinden zij de zogenoemde 'ruimtelijke onderbouwing' voor de vrijstelling onvoldoende. De rechtbank stelde hen in mei 2010 in het ongelijk. Tegen die uitspraak komen zij in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 201006463/1)

10.45 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Tilburg van het bestemmingsplan 'Piushavengebied 2009'. De gemeente wil het gebied rondom de Piushaven ontwikkelen tot een aantrekkelijk gemengd woon- en werkgebied. In het gebied komen ongeveer 2.000 woningen en 80.000 m² aan detailhandel, dienstverlening en horeca. De voormalige AaBefabriek wordt herontwikkeld tot een groot winkelcomplex. Om de bereikbaarheid en ontsluiting van het nieuwe woon-werkgebied te verbeteren is de aanleg van een nieuwe weg met bijbehorende brug over de Piushaven noodzakelijk. Verder is voorzien in de aanleg van het Havenpark. Een metaalbedrijf is tegen het plan in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens het bedrijf wordt het door de nieuwe woningen in zijn bedrijfsvoering beperkt. Ook kan er als gevolg door de geluidsproductie van het bedrijf geen goed woon- en leefklimaat voor de nieuwe bewoners worden gegarandeerd. In afwachting van een definitieve uitspraak op zijn beroep, verzoekt het bedrijf de Raad van State het plan voorlopig te schorsen. (zaaknummer 201009590/4)
14.00 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Sint-Anthonis van het bestemmingsplan 'Buitengebied Natuurkampeerterrein Vlagberg'. Staatsbosbeheer wil haar natuurkampeerterrein 'De Vlagberg' in Sint Anthonis, herinrichten onder het motto 'kamperen met comfort'. Hierbij zijn de kampeerplaatsen ruimer dan normaal, zijn er goede sanitaire voorzieningen en worden centrale parkeerplaatsen aangelegd. Het plan maakt dit mogelijk door het bestaande kampeerterrein uit te breiden van bijna twee hectare tot ruim vijf hectare. Tegelijkertijd wordt een ander kampeerterrein, Peelven, gesloten. Een man uit Ledeacker is het niet eens met het plan en is daartegen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van een definitieve uitspraak op zijn beroep verzoekt hij de Raad van State het plan voorlopig te schorsen. (zaaknummer 201102579/2)