Gemeente Lochem


Meepraten over de ombuigingen op 14 juni 2011

Dinsdag 14 juni is er een extra Rondetafelgesprek (RTG) over de ombuigingen. Inwoners kunnen dan inspreken en vragen stellen aan de wethouder van Financiën over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Deze RTG vindt plaats in het Kulturhus 't Kruispunt, Verwoldseweg 1 in Laren en begint om 19.30 uur.

Een kleinere ambtelijke organisatie, meer samenwerken met externe partijen en investeren in vrijwilligers. Op onder andere deze wijze wil de gemeente Lochem de komende jaren kosten besparen. Het college van B&W heeft een pakket maatregelen samengesteld om tot een bedrag van ¤ 3,7 miljoen te besparen. De gemeenteraad heeft zo een keuzemogelijkheid want het uiteindelijke bedrag wat bespaard moet worden is ¤ 1,2 miljoen in 2012, oplopend tot ¤ 3 miljoen in 2015.

Inwoners spraken mee op werkbijeenkomst 10 maart
In maart tijdens de werkbijeenkomst in Almen, discussieerden inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties aan de hand van stellingen met raadsleden over de ombuigingen. Ook konden zij daar met ideeën komen over een andere manier van werken. De inbreng van deze bijeenkomst is meegewogen bij het samenstellen van het pakket ombuigingsmaatregelen.

Raadsvergadering 27 juni
Op 27 juni behandelt de gemeenteraad de Kadernota en kiest dan welke maatregelen uitgevoerd gaan worden.

Aanmelden voor RTG via griffie@lochem.nl
Wilt u van de gelegenheid gebruik maken om in te spreken tijdens het Rondetafelgesprek, meldt u zich dan aan via email: griffie@lochem.nl.