Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - bestemd voor onmiddellijke vrijgave

Zeddam, 24 mei 2011

Eerste Nederlandse HBO accreditatie voor leergang Het Nieuwe Werken

Het Achterhoekse Procosol B.V. heeft met haar leergang Het Nieuwe Werken als eerste opleider in Nederland een HBO rijkserkende accreditatie ontvangen. Daardoor krijgen deelnemers HBO studiepunten na het volgen van de leergang Het Nieuwe Werken. Een bijzondere bijdrage aan het hedendaagse HBO onderwijs in de wereld van morgen.

Het Nieuwe Werken is allang geen hype meer. De toekomst is nu. Steeds meer organisaties zien de voordelen. Een betere balans tussen werk en privé leidt tot meer betrokken medewerkers, een lager ziekteverzuim en hogere productiviteit. Maar hoe pas je Het Nieuwe Werken nu toe in organisaties? Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe beheer en beheers je een dergelijke ingrijpende verandering? Het antwoord op al deze vragen krijgen de deelnemers tijdens het volgen van de leergang Het Nieuwe Werken van Procosol B.V. Sinds begin mei met een rijkserkende HBO accreditatie. Daarmee krijgen studenten HBO studiepunten na het volgen van de opleiding.

Veranderen
Het invoeren van Het Nieuwe Werken binnen organisaties is een veranderingsproces pur sang. Wel zijn er een aantal bijzondere kenmerken. Zoals de betrokkenheid van alle medewerkers. Iets wat bij traditionele veranderingsprocessen wel eens vergeten wordt. Marcel Melis, oprichter van Procosol: "Wij zien het te vaak gebeuren. Om die reden heb ik jaren geleden een methode ontwikkeld die er met name op is gericht om echt alle medewerkers binnen een organisatie bij een veranderingsproces te betrekken. Met een speciale applicatie monitoren medewerkers zelf de voortgang en krijgen zij suggesties en aanbevelingen om het gewenste resultaat te behalen." Volgens Marcel Melis is deze aanpak uniek in zijn soort. Deze visie en methodiek is door het team van Procosol vertaald naar Het Nieuwe Werken. Alle kennis rondom dit thema verwerkte zij vervolgens tot de leergang Het Nieuwe Werken. De kwaliteit is nu officieel erkend door de HBO rijkserkende accreditatie. Procosol is daarmee de eerste en enig e in Nederland.

Wet Vermindering Afdracht loonbelasting
Een bijkomend voordeel van de HBO rijkserkende accreditatie is dat organisaties, wanneer zij medewerkers de leergang Het Nieuwe Werken laten volgen, in aanmerking komen voor de Wet Vermindering Afdracht loonbelasting (WVA). Daarmee is het volgen van de leergang Het Nieuwe Werken dubbel aantrekkelijk. Aan de ene kant leren de deelnemers alle ins-en-outs over Het Nieuwe Werken en succesvol veranderen. Aan de andere kant is de opleiding met WVA subsidie globaal de helft goedkoper. Wanneer er ongeveer twintig werknemers van een organisatie deelnemen kan de leergang Het Nieuwe Werken zelfs volledig budgetneutraal gevolgd worden. Het kost de organisatie dan dus geen geld en levert veel kennis op.

Kennis
Procosol is een heus centrum van kennis. Niet alleen voor Het Nieuwe Werken maar voor veranderprocessen in het algemeen. "De praktijk leert dat het niet gaat om veranderen als doel. Het resultaat is altijd de ideale toestand van de klant in de toekomst. Een belangrijk gegeven dat traditionele consultancybureaus wel eens vergeten", gaat Marcel Melis gepassioneerd verder. De twinkeling in zijn ogen geeft aan dat Marcel Melis oprecht gedreven is om niet alleen te veranderen, maar vooral te verbeteren en te verankeren. "Daar hebben zowel klant als medewerkers echt wat aan."

Trots
Marcel Melis is trots op het behalen van de HBO rijkserkende accreditatie voor de leergang Het Nieuwe Werken: "Het onderstreept dat wij in staat zijn om onze passie om te zetten in kennis die organisaties daadwerkelijke verder helpt. Kennis overdragen is belangrijk voor de toekomst van jonge en ervaren professionals." Meer informatie over Procosol, de leergang Het Nieuwe Werken en WVA subsidie op www.procosol.com.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht