Universiteit Twente

UT 50: Innovatielezing/Innoversum Innovatiecongres

25 mei 2011

Dit jaar zal de Innovatielezing van de Universiteit Twente, op 25 mei 2011, een speciaal tintje hebben. De UT viert dit jaar immers haar vijftigste verjaardag. Mr. Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversvereniging VNO-NCW en lid van het dagelijks bestuur van de Sociaal Economische Raad, zal de lezing verzorgen.

Tijdens de Innovatielezing zal Wientjes ingaan op het topsectorenbeleid en het belang daarvan voor de Nederlandse economie. Daarbij zal hij universiteiten aanspreken op het maken van keuzes richting die topsectoren.

Na afloop van de lezing zullen Theo Rietkerk, gedeputeerde van de provincie Overijssel, Peter den Oudsten, burgemeester van Enschede, Wim Boomkamp, voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxion, Arie Kraaijeveld, voorzitter van het Innovatieplatform Twente, Jaap Beernink, voorzitter van de Technologiekring Twente en Hans Kroeze, directeur van de Asito Dienstengroep B.V. Almelo - geleid door een moderator - een korte reactie op de lezing van Wientjes geven.

Prijzen
Aansluitend worden twee prijzen door het Universiteitsfonds uitgereikt: de Marina van Damme-beurs (voor een succesvolle vrouwelijke alumnus van de UT) en de Van den Kroonenbergprijs (voor een jonge ondernemer met een aanwijsbare binding met de UT en die zich op een bepaalde manier heeft onderscheiden). Vanwege het lustrumjaar wordt op de dag ook een borstbeeld van prof. dr. ir. Harry van den Kroonenberg onthuld. Van den Kroonenberg, voormalig rector magnificus, staat aan de basis van het ondernemende karakter van de UT.

Innoversum
De Innovatielezing van de Universiteit Twente vindt plaats tijdens het Innoversum Innovatiecongres dat in de Grolsch Veste wordt georganiseerd. Het innovatiecongres gaat over technologie, ondernemerschap en innovatie. Dit jaar staat het thema Smart Environments centraal, intelligente oplossingen voor gezond wonen en werken. De integratie van de UT Innovatielezing in het Innoversum laat zien dat ondernemerschap en innovatie door de UT samen met de partners in de regio wordt opgepakt. Partners zijn in deze context Saxion Hogeschool, de Provincie Overijssel, de Regio Twente en de gemeente Enschede.

grolsch veste
Locatie: Grolsch Veste (Copyright Nymus3d.nl)