Gemeente Echt-Susteren


Uit de raadsvergadering
felicitatie

Â

Onderstaand leest u wat de raad tijdens de raadsvergadering van 19 mei heeft besloten!

Â

Jubileum

Harry Philipsen is 25 jaar raadslid! De burgemeester hield een korte toespraak waarin hij de carrière van de heer Philipsen memoreerde en de hoop uitsprak dat hij nog lang zijn bijdrage aan het besturen van de gemeente Echt-Susteren mag leveren. Namens de Raad is de heer Philipsen een koperen kunstwerk aangeboden.

Â

Maatschappij

Het minimabeleid 2010 is geëvalueerd en de Raad heeft besloten dit beleid voort te zetten in 2011.

De raad heeft besloten te wachten met een uitbreiding premiebeleid tot mei 2012, zodat er rekening kan worden gehouden met nieuwe wetgeving en eerst overleg tussen de gemeenten in de regio kan plaatsvinden.

De Raad heeft een nieuwe sportvisie âEcht-Susteren, leefbaar en sportiefâ vastgesteld. In deze visie is aangegeven wat er op sportgebied in 2020 allemaal moet zijn bereikt.

Â

Omgeving

De Raad heeft een nieuw besluit genomen over het bezwaar van mevrouw Konings tegen een raadsbesluit over planschadevergoeding.

Om het project Apollo mogelijk te maken heeft de Raad enige gronden in dat gebied aan het openbaar verkeer onttrokken. Deze onttrekking treedt echter pas in werking als de bouwvergunning voor het project is verleend. De Raad heeft financiële middelen ter beschikking gesteld om de herinrichting van de Edith Steinstraat mogelijk te maken.

Ook heeft de Raad de Strategische Visie De Bandert vastgesteld. In die visie is aangegeven wat het einddoel voor het gebied De Bandert is en wat er moet gebeuren om dat te bereiken. De financiële middelen die nodig zijn om de Strategische Visie De Bandert uit te voeren zijn door de Raad ter beschikking gesteld.

Â

Bestuurlijk

De Raad heeft besloten de mogelijkheid van het vragenuurtje voor raadsleden voorafgaand aan de raadsvergaderingen afgeschaft. Het reglement van orde voor de raadsvergadering is daarom aangepast. Op initiatiaf van de PvdA heeft de Raad besloten dat alle commissievoorzitters nu ook fungeren als 2e plaatsvervangende voorzitters van alle commissies. Dit om te voorkomen dat een commissievergadering moet worden afgelast, omdat er geen voorzitter is. De verordening op de raadscommissies is daarom aangepast.

De heren Herman van Santen uit Gorinchem en Math Nijsten uit Geleen zijn door de Raad opnieuw benoemd als extern lid van de Rekenkamercommissie Echt-Susteren.

Tenslotte heeft de Raad heeft een jaarplanning 2011 vastgesteld waarin is aangegeven welke onderwerpen wanneer in 2011 aan de raad ter besluitvorming worden voorgelegd.

Â

Volgende vergadering

De volgende vergadering van de gemeenteraad is gepland op donderdag 30 juni om 19:30 uur.

Â

Informatie

Voor vragen over de raad en de raadsbesluiten kunt u terecht bij de Griffie: Martijntje Hermans en Belinda Bakkes. Telefoonnummer: 0475-478478.

Â