Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 25-05-2011

Openbare schennis der eerbaarheid

AMERSFOORT Op dinsdagavond werd een schennispleger aangehouden.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding van een man die op de Rubensstraat zijn geslachtsdeel uit zijn broek had gehaald, toen er een 13-jarig meisje uit Amersfoort voorbij fietste. Agenten gingen direct ter plaatse en aan de hand van het signalement konden ze de man in dezelfde straat aanhouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden

AMERSFOORT- Twee personen werden op dinsdagochtend aangehouden.

Agenten surveilleerden rond 11.00 uur op de Leenaert Nicasiusstraat, toen zij een bekende uit het drugsmilieu uit een woning zagen komen. De agenten hielden de 19-jarige man uit Amersfoort staande, om hem te controleren. Hij had achttien bolletjes met daarin een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich. De agenten wilden hem aanhouden, maar hij verzette zich hevig. De man sloeg één van de agenten, waarop de agenten hem met gepast geweld boeiden. De man werd ingesloten in het bureau en daarna in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De agenten gingen de woning binnen waar de man uit was gekomen. Daar troffen ze een man aan, een 53-jarige man uit Amersfoort. Hij had nog vonnissen openstaan, waarvoor hij werd aangehouden. Hij is ook ingesloten in het politiebureau.

Dieven aangehouden

AMERSFOORT Twee mannen werden op woensdagochtend aangehouden voor diefstal.

Rond 05.00 uur kreeg de politie een melding dat twee personen buizen van een steiger in een busje aan het laden waren. Agenten gingen direct ter plaatse en betrapten daar de mannen. Bij het zien van de agenten liepen ze direct een steeg in. De agenten konden één van de twee, een 42-jarige man uit Amersfoort, staande houden en hij vertelde dat ze de materialen mee moesten nemen in opdracht van een bedrijf. De agenten trokken dit na bij het bedrijf, waaruit bleek dat er geen opdracht was gegeven. De man werd aangehouden. Agenten zochten nog naar de andere man, maar hij werd niet meer aangetroffen. Omstreeks 07.55 uur hebben agenten deze man, 46 jaar en afkomstig uit Amersfoort, toch nog kunnen aanhouden. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.