Gemeente Rotterdam

kruiden in overvloed

25 mei 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Bieslook, mint, peterselie en rozemarijn: het is sinds woensdag 18 mei allemaal te vinden in de kruidentuin in Oudeland. Kruidentuin

De indeling van de kruidentuin.

De kruidentuin is onderdeel van de gemeenschapstuin, die de nieuwe naam ´De Buurttuin´ heeft gekregen. De gemeenschapstuin ligt aan de Desdemonastraat 135, achter Villa Notenkraker. De tuin in Hoogvliet is vorig jaar geopend en was de eerste gemeenschapstuin in Rotterdam. De tuin is bestemd voor iedereen: man of vrouw, jong of oud, autochtoon of allochtoon. In de tuin kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten, zodat de leefbaarheid en de sociale samenhang in de wijk wordt bevorderd. Verder is de tuin zeer geschikt voor natuureducatie. Het onderhoud wordt uitgevoerd door mensen uit de wijk.

Winnares
Onder de leerlingen van OBS de Notenkraker was een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam van de tuin. De jury heeft uiteindelijk Fatima Sesay uit groep 6 als winnaar aangewezen. Zij heeft bij de feestelijke opening van de kruidentuin haar prijs in ontvangst kunnen nemen. ´Jong en oud kan deze naam makkelijk onthouden en daarnaast maakt de nieuwe naam ook duidelijk dat de tuin van iedereen is,´ aldus de jury.

Naast de deelgemeente Hoogvliet zijn vele andere partners betrokken bij de gemeenschapstuin: OBS De Notenkraker, PCBO Oudelandschool, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Woonbron, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Gemeentewerken, Stichting Welzijn Hoogvliet, Buitenschoolse Opvang en Kinderopvang plus vele actieve bewoners uit de wijk. Het ontwerp van de kruidentuin is gemaakt door Binder Groenprojecten.